På ski i Østerrike

Når man skal velge vinterreise bestemmer mange dansker hvert år å dra på ski i Østerrike. Kort reisetid, hyggelig atmosfære, mange andre dansker og godt skirenn er alt sammen noe som trekker!

Når man skal på ski i Østerrike er det et vell av spennende reisemål man kan velge imellom. Her er det viktig å se på sitt eget nivå og bestemme seg for om man vil til et reisemål med mange andre dansker, om man vil jage ned av offpister eller ta den med ro eller om man heller vil “være i fred”.

På ski i Østerrike for begynnere

For begynneren byr en reise på ski i Østerrike på mange muligheter for å komme i gang med skirennet. Spesielt reisemål som St. Johann og Zell am Ziller kan bli anbefalt for begynneren. I begge områder er terrenget forholdsvis lett og begge steder er det mulig å få danske skiinstruktører.
Spesielt St. Johann er kjent for sine hyggelige omgivelser, som er nettopp som man forestiller seg Østerrike. Utover en sjarmerende atmosfære er Østerrike også kjent for heftig afterski, og verken Zell am Ziller eller St. Johann er noe unntak!

Ski i Østerrike for de mer erfarne

For de mer erfarne skiløperne kan man også finne mange utfordringer på ski i Østerrike. Bad Gastein, S?lden, Ischgl og St. Anton er bare få av de mest kjente reisemålene med store utfordringer til selv de mest erfarne skiløperne.
St. Anton byr på noe av det beste offpiste skirennet i Europa, og med massiv 180 KM. markert offpiste blir det viss ikke mye vilt i Europa! En annen ting St. Anton er kjent f?r er alpenes villeste after-ski. Offpiste og after-ski er likevel ikke noen hindring for å ta med barn og begynnere til St. Anton – det kan man saktens!

Utover de nevnt reisemålene finnes det et hav av andre, hvor man kan dra på ski i Østerrike. Mest kjent er kanskje “danskebyen” Wagrain, men også Kaltenbach og knapp så kjente Lech kan bli anbefalt til barnefamilier.
Hvis Østerrike ikke er saken kunne en skiferie i Åre eller en skiferie i Italia kanskje fri? Her kan du finne ytterligere inspirasjon. God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.