På backpackertur

Hvilke reisemål er typiske for en førstegangreisende som er på backpackertur?
Et godt, men svært generelt spørsmål. Det finnes ikke ett spesielt sted, men Asia er svært populært. Det kan blant annet skyldes de lave prisene, båter mht. billetter som de daglige levekostnadene i Asia. Dessuten blir det ikke ansett for farlig å reise her.
Hva skal de reisende spesielt huske på. Sagt på en annen måte: hva glemmer backpackere ofte?
Forsikring er noe som ofte overrasker folk. Dels at forsikring kan være en komplisert, men utrolig viktig del, samt at forsikring koster penger. Jeg vil her gjøre oppmerksom på at forsikring nok er det viktigste i planleggingen. Spar ikke på forsikringen, kutt heller ned reisen med en uke og ha istedet råd til å dekke en god forsikring. Dessuten er det viktig å være oppmerksom på at visum ofte er nødvendige og at de også koster penger samt at det kan ta tid å ordne. Endelig er det ofte en stor overraskelse/fornærmelse for kundene at det ikke er plass på flyene. Husk på at det er lave priser man går etter. Dermed er det altså også de reisene som først blir utsolgt. Book når du er sikker på hvilken dag du vil reise lyder oppfordringen vår.
Er det noe man skal være spesielt oppmerksom på på backpackertur?
I planleggingsfasen skal man generell passe på ikke å tro at man kan rekke med for mye. Det er den hyppigste feilen jeg ser. Altfor mange spennende reisemål presset inn på for kort tid. Kvalitetstid noen få steder er ofte å foretrekke fremfor å stresse mellom en hel masse severdigheter.
Hva koster en reise normalt for en førstegangreisende?
Hvis vi utelukkende snakker om større reiser så er budsjettet normalt på 35000 kr. og oppover. Men det er helt opp til den enkelte reisende og avhenger av de reisemålene man velger. Seks måneder i østen trengte absolutt ikke å koste mer enn to måneder i USA.
Har du hørt om noen dårlige erfaringer fra førstegangreisende på backpackertur?
Selvfølgelig hører man om dårlige opplevelser, men man skal være oppmerksom på at det er kulturforskjeller som noen ganger til og med er svært markante. Kan man så tillate seg å være fornærmet over at disse kulturene ikke er slik man er vant til? I bunn og grunn kan de fleste av frustrasjonene bli ført tilbake til de forventningene og forestillinger man reiste ut med. Kanskje var det egentlig disse som var dårlige og ikke så mye opplevelsene … Selvfølgelig forekommer det ran, sykdommer og ventetider … og det er jo ikke det man drømmer om når man planlegger reisen sin.
Har du hørt om noen særlig gode opplevelser på backpackertur?
Hvor god tid har du? Det er simpelthen for mange til å kunne skrive her, men jeg vil si at det varmer veldig mye når kunder kommer inn i butikkene våre og sier takk for en god tur. Det gir akkurat som konsulentene et klapp på skulderen. Heldigvis er det en hel del kunder som kommer tilbake med positiv respons. Eksempeltvis mottar vi en del postkort fra reisende.
Hvis du dro avsted i dag som førstegangsreisende på backpackertur, hvor ville du reise?
Som førstegangsreisende er det viktig at man reiser til et sted man synes er forlokkende og som er tilgjengelig. De fleste land er spennende, men visse steder er det en god ide å vente med til man er en mer erfaren reisende. Jeg ville nok velge østen. En rute som Norge-Thailand – Laos-Vietnam – Kina – Hong Kong-Phillipinerne og så evt. hjem eller videre til Australia. Det kan være en god rute!
Hvor mange førstegangsreisende reiser avsted igjen på backpackertur?
Mange blir truffet av reisefeber og får man denne sykdommen er man fortapt. Da må  man bare avsted igjen. Bare ett fåtall får det så “ille” som jeg, noe som betyr minst en stor reise om året. Men jeg vil vurdere at over 50 % vil foreta en større reise innenfor 5 år av sin første.

Leave a Reply

Your email address will not be published.