Ostebrunsj på fjellet i Sveits

Ostemasse i enorme kobbergryter over bålet i den gamle åpne stallen mellom dufte graner på fjellet utenfor den idylliske sveitseren landsby, Pontresina, ved St. Moritz. Brunsj under knallblå fjellhimmel med grovt, knasende nybakt brøt, hjemmelaget geitost og den aromatiske Milde, fullfete fjellost.

Mens man vinker til råvareleverandørene, som gumler gress oppe på alpen. En drøm for livs-, natur- og ostenytere. På “Alp-schaukäserei Morteratsch” i et par tusind meters høyde kan man se hvordan gårdens oster framstilles etter gamle tradisjoner, gjenopplivet her på området, hvor lokale og tilreisende gourmeter verdsetter de opprinnelige kvalitetens meieriprodukter. Ta det lite røde toget til al pestationet Morteratsch.

Etter en brunsj i frie luft ved de lange trebordene, vandrer man av pene fjellstier tilbake til Pontresina. Hvem som har hotell i St. Moritz, stopper for en kaffepause på en av Pontresinas fikse kafeer og drar banen hjem til sist.

Alp-Schaukäserie Morteratsch v. familien Hansjürg Wüthrich
7504 Pontresina, Schweiz.
Telefon 00 41 81 842 6273
www.alp-schaukaeserie.ch
Åpen juli, august og september. Brunsj fra tirsdag i søndag.
Åpningstidene varierer, ring for reservasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.