Oppdagelsesreiser

Alle mennesker har vel en liten eventyrer gjemt i magen. Derfor er det for mange helt opplagt å velge oppdagelsesreiser, når man skal på ferie. Du får en helt annen opplevelse av verden omkring deg.

Hvis du velger oppdagelsesreiser, kommer du ut og utforsker fremmede kulturer og du får et innblikk i fremmede livsstiler og leveformer.

Det er typisk ikke på denne typen reiser at du møter mange andre feriemennesker og slapper av. Det skjer som regel hele tiden noe, og man lever ofte også noe mer primitivt enn på f.eks. en charterreise.

Det er samtidig snakk om en veldig aktiv ferie, hvor man får gått en masse og utforsket ukjent territorium. Du kan f.eks. bestille reiser til steder, hvor det ikke har vært særlig mange mennesker enda. Eller reiser til steder som ligger svært avsides, så man føler at man er den første som har vært det. Noen av disse kan være safari, rafting, fjellklatring, et besøk i regnskogen eller en tur ned i dypet sammen med en marinebiolog.

Du kommer ut og møter de lokale på sitt eget territorium og får derved et stort innblikk i en helt annen verden enn det du er vant til. Ordet oppdagelsesreiser legger seg svært tett opp av ordet overlevelsesreiser. Man kan derved vel konkludere at man kommer til å være mye tett på naturen, samt møter en del nye ting underveis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.