OBS! Klesknagg med HD kamera på flere hoteller i Afrika

At et spionkamera bør være godt skjult ligger kanskje i ordet, og det har mange afrikanske hoteller skjønt. De har funnet det det rette produktet å skjule et kamera i. Uansett hva formålet med kameraet er, så vil en klesknagg falle naturlig i de fleste rom – på kontoret, kjøkkenet eller i gangen. Samtidig så har den en praktisk funksjon (i tillegg til selve filmingen, da)! Men først som sist må vi anbefale deg å frastå fra å plassere knaggen i det rommet du sannsynligvis først tenkte at dette spionkameraet passet best inn på.

Soverommet eller hotellrommet. Klesknaggen er jo gjerne representert her, men en klesknagg med kamera bør IKKE plasseres her, med mindre alle parter er opplyst om det. Du kan jo selv tenke deg til hvorfor (det kan være strenge straffer for å filme noen uten å informere vedkommende). Og da er kanskje den største meningen med et spionkamera borte? Men dersom du skulle ønske å filme andre deler av et hus eller en leilighet, er et spionkamera forkledd som en klesknagg perfekt for deg.

Knaggen kan altså plasseres i de fleste rom. I gangen – se hvordan gjestene dine opptrer før de kommer helt inn hos deg slik noen hoteller bruker dette for å spionere på gjestene sine. Du kan avsløre hvem som smugspiser på kjøkkenet, samtidig som den har sin naturlige plass på badet. Den kan også brukes på kontoret. Perfekt til å henge av seg jakken på, samtidig som du kan avsløre hvem det er som driver å snoker rundt i skuffene dine. Eller hvem det er som alltid tjuvlåner penner fra deg, eller kanskje noe langt mer alvorlig.

Det fins mange eksempler på hjemmehjelpere, vaskere, hotellarbeidere, stuepiker, stuerter, koffetbærere  og andre innleide arbeidere som har gjort ulovlige handlinger og blitt avslørt av et skjult kamera. I slike situasjoner har kameraene ofte blitt plassert i naturlige produkter som er vanskelig å oppdage, som for eksempel en klesknagg.

Hvis du skal kjøpe et spionkamera av denne typen før du sjekke at det støtter automatiske opptak. Du vil ikke ha et kamera som du selv blir nødt til å skru på – det vil ikke se naturlig ut dersom du spaserer bort og trykker på klesknaggen. Dermed bør det aktiveres ved lyd eller bevegelse, på denne måten unngår du samtidig timesvis med unødvendig film.

Store jakker eller kåper vil heller ikke dekke til kameraet. En god spionknagg har kameraet plassert i toppen, med godt opprom mellom selve festet og linsen. Kanskje vil det være nødvendig å gå til innkjøp av flere knagger, ettersom en enslig knagg ofte kan virke litt mistenksom eller malplassert slik man ofte ser på afrikanske hoteller.