Nazar

Startet opp i Norge i 2004. Eies av reisegiganten TUI som også eier Star Tour. Reisemål: Alanya, Incekum, Side, Antalya, Belek, Kemer, Kusadasi – alle Tyrkia. Fodele og Chania på Kreta, Hellas.

Nazar er mest kjent for sine familievennlige Pegasos-hoteller. I år lanseres konseptet Nazar Collection, som er Nazar egne hoteller. Foruten Pegasos-hotellene tilbys nå også to nyheter i Nazar Collection:

– Sillyum & Marek Villas i Belek i Tyrkia er det spektakulære tvillinghotellet der moderne design møter marokkansk sjarm.

Nazar har fått godt fotfeste i Norge med sine luksusreiser med All Inclusive, og har solgt 50 % flere reiser enn i fjor. Alle reisene i juli er utsolgt, og for å imøtekomme den store etterspørselen har Nazar satt inn større fly både fra Trondheim og Stavanger.

Nazar er en av Norges minste reisearrangører, men samtidig en av verdens største. Hvordan henger det sammen?

Etter den store fusjonen i reisebransjen i 2007 ble Nazar en del av TUI Travel i England, som ikke bare eier Nazar, men også andre store arrangører som StarTour.

Nazar har sitt eneste nordiske kontor i Malmö i Sverige, og vi selger alle reisene
våre via internett eller over telefon. – Nazar er en del av TUI Travels ”spesialistdivisjon”, en avdeling som består av mange små reisearrangører fra hele verden som alle har spesialisert seg på en spesiell nisje, sier Kemal Yamanlar, adm. dir. for Nazar i Norden.

Nazar var Nordens første charterarrangør som satset på luksushoteller og All Inclusive, og hvis man vil ha den beste kvaliteten som er på markedet, kan man velge Nazar.

Pegasos World med sitt 10 000 m² store svømmebasseng og de tre Pegasoshotellene i Incekum er vanskelige å etterligne.

De har “Luksus for alle” som slagord, noe som gjenspeiler det overkommelige prisnivået på deres charterprodukter, som er de beste på markedet.

– Det er helt normalt at vi selger flere 14-dagersreiser enn 7-dagerseiser til norske familier, men det er første gang jeg opplever at toukersgjestene nesten fyller hele flyet, sier Kemal Yamanlar, adm. dir. for Nazar i Norden.

Men nordmennene kjøper gjerne dyrere kvalitetsprodukter i år, og de vil være borte i to uker, opplyser Kemal, som avlutter med å kommentere årets store stigning i salget:

– Halvparten av de nye kundene våre kommer på anbefaling fra andre som har reist med oss, og det tar jo tid før det slår igjennom. Men i år har vi merket en stor vekst i anbefalingene.

Nazar er den store lillebroren i verdens største reisekonsern TUI Travel, som også StarTour er en del av. I 2009 feirer Nazar 5-årsjubileum med å utvide All Inclusive-sortimentet til en helt ny destinasjon – paradisøya Kreta. Nazar utvider også antall avreiseflyplasser med seks nye flyplasser i Norden, og går dermed mot strømmen i en bransje med nedskjæringer og finanskrise. I Norge er det Sandefjord (Torp) og Haugesund som er nykommerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.