I det vakkert dekorert byhuset med Hanselmanns konditori midt i St. Moritz, fås dalens beste “Engardiner Nusstorte”. Terta, en konfektagtig kake med karamell- og honningglasert nøtter, bakt inn i mørdeig, er en klippefast del av områdets godterikultur, skjønt intet nøttetre gror i disse høydene.
Det så moteriktige St. Moritz område var nemlig, for føye år siden, så utarmet at fjellbøndene måtte dra over alpene til Frankrike og Italia for å arbeide. De kom hjem med penger, men også lavlands delikatesser som hassel- og valnøtter. Man forsøkte seg med forskjellige oppskrifter og nøddeterta, hvis høy sukkerinnhold konserverer de dyrbare nøttene fin, ble fast Jule- og festkake på området. I dag er nøttekake “Nusstorte” hverdagsgodteri og over halvdelen av kundene hos Hanselmann kjøper en med seg hjem fra butikken. Den fås i eske til å ta med som en søt suvenir, men hvorfor ikke nyte et stykke i det tradisjonsrike gamle konditoriet, byens første Tea Room, hvor den har ry for å være aller best. Til og med med utsikt til Alpenes skipister fredag de gamle Stuer, som er tettpakket med historie like fra 1894.
Confiserie Hanselmann
Via Maistra 8, 7500 St. Moritz, Schweiz
www.hanselmann.ch