Næringslivet på Gran Canaria

Vakker natur og et behagelig og jevnt klima har bidratt til en betydelig turisttrafikk. Kanariøyene er bl.a. et svært populært turistmål for skandinaver. De største turistgruppene kommer imidlertid fra Storbritannia og Tyskland.

Turisttrafikken er særlig stor om vinteren, og turistnæringen er blitt hovedpilaren i Kanariøyenes økonomi. Turismen er særlig utviklet på Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote, men også La Palma, Gomera, Hierro og Fuerteventura har turisme.

En vesentlig del av de som er sysselsatt i turistnæringen, kommer fra fastlandet. For øvrig er omkring 1/3 av yrkesbefolkningen sysselsatt innen jordbruk. Ca. 1/4 av totalarealet er åker, oppstykket i småbruk.

Kanariøyene eksporterer særlig bananer, tomater, poteter, løk, avokado m.m. Hovedproblemet er mangelen på vann til kunstig vanning. Det holdes geiter, sauer og storfe, og muldyr brukes som trekkdyr.

Kysten er fiskerik, og fiske (særlig tunfisk) og fiskeforedling er i fremgang. Øyene er også viktige som bunkringsstasjoner, og har status som frihavn siden 1852.

Post navigation