Mykonos – naturist

Mykonos er Hellas’ svar på Ibiza. Øya er knapp så festorientert og banebrytende, men også her er det superstrender og godt natteliv. Mykonos har i mange år vært bøssenes foretrukkene sted, i dag må de likevel dele herlighetene med tusen av heteroseksulle, som også har funnet vei til paradiset. Vi har besøkt øya noen ganger for å prøve et alternativ til Ibiza, som sagt ikke helt på samme høyde, men absolutt anbefalelsesverdig!

Langt de fleste turistene bor i hovedbyen Mykonos By, det er her man skal finne overnatting hvis man vil være tett på nattelivet. Byen har pene hvite hus og små kronglete gater, her kan man nyte kveldene og bruke dagen på de lekre strendene på sydkysten.

På Mykonos finnes restauranter for enhver smak og pengepung. Her kommer et internasjonalt publikum, så spisesteder med gourmetmat og fint fransk kokekunst finnes også. Generell er restaurantene dyre! Kvarteret Little Venice er ett av byens populæreste steder, ut til havnen ligger bara på stripe og her har man en fantastisk utsikt til den flott solnedgangen.

Vi fant Mykonos rett dyr og i den graden overrent, øya er ikke særlig stor, og man er tett på å få med klaustrofobi så mange mennesker samlet på et så lite område. Det skal likevel ikke avholde oss for å ta avsted igjen, Mykonos er en deilig øy med superstemning, men glem alt om å ta med barna.

Det ligger to busstasjoner i Mykonos By, den nordlige ved havnen hvor man kan finne bussen til Agios Stefanos og Elia. Den sørlige busstasjonen ligger ved de store vindmøllene og her er det buss til Plati Gialos, Paradise Beach og flyplassen. Olympic Airways flyr til Athen, Rhodos, Santorini og Heraklion på Kreta. Fra havnen kan man ta båten til mange av naboøyene, f.eks. Naxos, Ios, Paros osv.. Bilferge til bl.a. Piræus. På havnen finnes et lite kontor hvor man kan få anvist rommer. Du kan bestille fly og hotell hjemmefra her.

For å komme til strendene på sydkysten kan man kjøre ad dårlige veier eller ta bussen til Plati Yalos (ca. 1 euro) som kjører fra Mykonos By ca. hvert kvarter. Herfra går av båt til de forskjellige strendene, prisen er ca. 3-5 euro alt etter hvor langt man skal. Båten seiler fra juni i september.

Plati Yalos
Herfra kan man ta badebåten til de andre strendene på sydksytet. Plati Yalos strand er utmerket sandstrand, men temmelig overfylte og ingen naturisme. Et utmerket sted for barnefamilier og her kan man prøve forskjellige former for vannsport.
Siste info august 2005: Fremdeles totalt overfylt, mange toppløse, men ingen naturisme

Paraga Beach
Første stopp med badebåten fra Plati Yalos, men man kan også gå til Paraga Beach fra Plati Yalos, det tar ca. 15-20 minutter. Paraga Beach er faktisk to strender skilt av en liten sandtange. Her er som regel god plass og rolig krystallklart vann. Stranden har en del naturister som her ligger blandet med tekstilbader.
Siste info august 2005: Naturistene ligger i små klynger, ca. 30 % var nakne

Paradise Beach
Neste stopp er Paradise Beach, en lekker strand som i sin tid var naturiststrand, men i dag er den temmelig overfylt, vi var likevel ikke de enesde som sola oss nakne. Det er svært forskjellig hvor mange naturister det er, noen dager var det bare få, mens det på andre dager var nesten 50. Her er det flere strandbar med musikk og festen starter som regel sent på ettermiddagen på Tropicana Bar. Bak stranden ligger Paradise Camping hvor det både kan bli campet (ca. 22 euro pr. natt) og bli leid små hytter/bungalows (ca. 75 euro pr.natt).

En av Mykonos absolutt beste nattklubber ligger på stranden, den heter selvfølgelig Paradise Club og arrangerer svømmebassengfest, beachparty, technofester, underholdning og har ofte kjente DJER. Her er som regel fin stemning! Cavo Paradiso, som også ligger på Paradise Beach på en liten klippe, er et alternativ hit. Et svært stort sted med fest langt oppad formiddagen.
Siste info august 2005: Naturismen er ikke så utbredt som tidligere, ca. 20-25 % nakne, noen dager enda mindre!!

Super Paradise Beach
Etter Paradise Beach kommer Super Paradise Beach som naturistene og bøssene gjorde til stranden sin da Paradise Beach ble invadert av strandbar. Men utviklingen er også nådd til Super Paradise, det er likevel fremdeles bøssenes sted, i hvertfall på den vestlige delen av stranden. den andre halvdelen er et miks av naturister og tekstilbaderer, men akkurat som på Paradise Beach er det forskjellig fra dag i dag hvor mange naturister det er. Stranden er veldig lekker med klart turkist vann og vi nøt å være her. Det er restauranter og strandbar med musikk og mange mennesker. Man kan ligge i sanden eller på solstoler som man kan leie.
Siste info august 2005: Ca. 20 % naturister, det svinger fremdeles mye fra dag i dag

Elia Beach
Øst for Super Paradise Beach ligger sydkystens største strand, Elia Beach. Her er god plass på den brede stranden hvor det også er bungalows, restauranter og bar. Her er det også mulighet for nakenbading, de fleste ligger hvor båten kommer inn.
Siste info august 2005: På stranden som helhet ca. 10-15 % naturist, ved båten ca. 40 %. Det skifter mye fra dag i dag.

Panormos
I nord finnes stranden Panormos som er lang og bred. Vi var her et par ganger og fant ut av at det ikke er saken når det er nordavind. Her var det en del naturister utover oss selv. Et utmerket alternativ til sydkystens fylle strender.
Siste info august 2005: Ca. 30 % naturist

Ornos Beach & Agios Stefanos Beach
Mykonos By har ingen strand, tettest på er Ornos Beach like sør for og Agios Stefanos Beach mot nord. Det er mer familievennlige strender og for dem som ikke gidder delta i showet på in strendene. Ingen naturisme her.
Siste info august 2005: 100 % tekstil!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.