Milanos restauranter

Mange av Milanos restauranter er de fineste i hele Italia og dermed også dyrest. Man kan likevel finne spennende restauranter i Milano, som byr på områdets spesialiteter til en fornuftig pris.

Generelt om Milanos restauranter

Som andre steder i Italia, har Milanos restauranter mange forskjellige navn, som ristorante, osteria og tattoria, men stedene ligner hverandre i både pris og kvalitet. De fleste restaurantene i Milano byr på områdets spesialiteter, og her kan bli nevnt polenta, en form for maisgrøt, som blir servert med nesten alt. Risotto Alda milanese, som er risotto med saffron og marg, og panettone, kan man få omkring jul, og det er en julekake med frukt. Vil man ha noe fra Milano, kan man bestille det, som heter Alda milanese til sist, dessuten har nesten alle restauranter husets rett. Overalt i Milano finner man snackbarer, og de kan også fungere som utmerkede restauranter. De har noe som heter aperitivo, en happy hour, hvor man betaler for de drinkene man vil ha, og deretter kan man fritt spise av buffeen, hvor man finner, ris, pasta, snack og annet antipasta. Mange av Milanos restauranter inkluderer betjening i regningen, så det er ikke strenget nødvendig å gi drikkepenger.
Milanos beste restauranter

Vil man spise på en god restaurant i Milano, skal man unngå restaurantene omkring byens severdigheter, for de er dyre, og det får man som regel mat av mindre kvalitet. Har man lyst til en veldig god pizza, finner man den i Grecoområdet, hvor de lokale spiser. Husk at på et pizzeria kan man også få kjøtt, fisker og som regel veldig god lasagne. Milanos restauranter ligger spredt over hele byen, det vil si at de beste ligger ikke samlet et bestemt sted. Corso Como området er populært hos dem som skal ut i nattelivet etter et restaurantbesøk, for i det samme området ligger Milanos beste klubber. I Navigili og Porta Ticinese området holder restaurantene lenge åpent, og her finner man mange restauranter med eksperimenterende kjøkken. Er man blitt trøtt av italiensk mat, kan man finne franske, meksikanske og kinesiske restauranter overalt i Milano, men de fleste kinesiske restaurantene ligger likevel samlet i Milanos Chinatown, i området omkring gaten Paolo Sarpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.