Mat og drikke i Paris

Kan du motstå franske oster, viner, sjokolade og andre delikatesser? Franske gourmetprodukter er noe du definitivt bør ta med deg hjem fra et besøk i Paris.

Den knøttlille ostebutikken Barthélémy i 51 Rue de Grenelle, St. Germain, har vanvittig gode oster. – De vakuumpakker ostene slik at det ikke lukter i kofferten, beroliger Paris-kjenner Vibeke Knoop Rachline.

Til ost hører vin, mener mange. Legrand i 1 Rue de Banque er en forretning du bør merke deg dersom du jakter på gode franske viner. Her er det solgt velsmakende dråper siden 1900, og du har sjansen til å smake på vinene før du kjøper.

Fauchon, 24-30 Place de la Madeleine, er et delikatessetempel. Hva med å ta med sennep eller trøfler hjem? Fachon anbefales av mange, men norske Sigrun Christiansen, som driver restauranten L’Atelier Berger, sier at forretningen har falt litt i standard de siste årene.

Hun anbefaler like gjerne Hediard, også ved Place de la Madeleine. Her får du massevis av deilige saker i glass og i boks.

I Galeries Lafayette ligger Lafayette Gourmet. Der har de veldig godt utvalg i fersk mat, boksemat og vakuumpakkede produkter, blant annet ost og vin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.