Mat i utlandet

Reis til utlandet for kulinariske matopplevelser! Er du glad i å nyte mat, og gjerne mat fra andre kulturer og land, da er du ikke alene. Matturisme er i sterk vekst, og det kryr av skreddersydde turer for varierte, morsomme og annerledes opplevelser, som kan gi deg minner for livet. De kulinariske matopplevelsene er som å gå på skattejakt, og du behøver ikke å reise land og strand for å finne dem. Det er mange storbyer i Europa som står i spissen for de mest populære stedene for matturisme, eller kulinarisk turisme, som ligger noen timers flygning unna,.

En storbyferie med noe attåt

En storbyferie kombinert med matopplevelser kan vil ikke annet enn å friste alle og enhver. Hver by, land og kultur har sine særpreg, og de gode opplevelsene behøver ikke å være på en fancy restaurant, men kan like gjerne komme fra et gatekjøkken. I mange byer, er det dedikerte markeder som eksploderer av turister, og hvor du kan finne drøssevis av restauranter og andre utsalgssteder for mat. I mange storbyer finner du også enorme markeder for ferskvarer, som også kan by på kulinariske opplevelser.

Kulinariske opplevelser i Europa

London, Paris, Roma og København er velkjente storbyer, som også er populære i forbindelse med kulinarisk turisme. Her er det lett å finne informasjon om de beste stedene å gå, og vi vil rett og slett anbefale deg å gjøre noen enkle søk på Tripadvisor eller lignende, fordi det ligger drøssevis av informasjon om hvor de beste stedene ligger.

London

La oss ta som eksempel London hvor du kan besøke Borough Market. Dette er et matmarked, hvor du kan få med deg matvarer fra hele verden. Utallige boder og utsalgssteder gir deg smaksprøver i alle former og fasonger, eller du kan bare spaserer rundt i den nokså travle atmosfæren – kjempegøy!

Paris

Paris er en av de mest kjente byene for kulinariske matopplevelser. Her kan du eksempelvis besøke bydelen Saint Germain des Prés og gå på sjokoladesmaking. Dette er et marked spesialisert mot sjokolade (som franskmenn er så kjent for) og andre søtsaker. Det er mulig å booke en guidet tur med guide, som gir det et innblikk i produksjon, historie og som viser deg de aller beste stedene å gå.

Roma

Har du snakt ekte italiensk pizza? Roma er en gryte av kulinariske opplevelser, men her er det ekstra god pizza. Pizzaen er bare annerledes og lages på tradisjonelt vis. Pizzaen stammer fra fattige kår, da ingredienser som hvetemel og tomater var lett tilgjengelig og billig, noe som var forløperen til pizzaer vi kjenner fra de store pizzakjedene. Det er helt vanlig å se utsalgssteder hvor du kan kjøpe et enkelt stykke eller en hel pizza til nesten ingen penge

København

København er hjem til et par verdenskjente restauranter og er i verdensklasse når det kommer til kulinariske opplevelser. Her kan vi nevne Geranium, som huser prisbelønnede kokker og har hundrevis av gode anmeldelser liggende på nett. Vil du besøke Geranium skal du bestille bord lang tid i forveien – sier litt om hvor populær denne restauranten er!