Masdar City – Veien til et bæredyktig liv

Reisebrev Masdar

Oppholdet mitt ved Masdar City er nå snart slutt og etter fem lærerike måneder er det nå tid til å si farvel og samle inn de siste forretningskortene for å forsegle det sterke nettverket som har blitt dannet. Det er også tid til å skulle stille inn hodet min på det langt kjøligere norske klimaet. Men etter fem måneder konstant omgitt av sand ser jeg fram til å komme hjem til de lyse norske sommernettene og til utsikten utover parken og husene fra leiligheten min i Oslo.

De fem månedene jeg har tilbrakt ved Masdar City og i Emiratene, har for meg ikke bare vært et vanlig utvekslingsopphold, som fleste studentene kjenner til. Oppholdet har vært fylt med god undervisning i de to kursene jeg har tatt, hvor jeg endte med å få toppkarakterer; oppholdet har latt meg få en dypere innsikt i hvordan Masdar fungerer og hvordan Masdar sprer bærekraftig utvikling både lokalt og globalt.

Oppholdet ga meg videre muligheten for å delta på World Future Energy Summit i Abu Dhabi i slutten av januar. Dette ga en god start, hvor jeg blant annet møtte CTO fra Samsung, jeg hørte Ban Ki-moon holde opplegg om “Energy for all” og jeg hadde det første møtet med direktøren for Masdar City.

Selv om min fem måneder lange opphold har gitt mange gode opplevelser har det også vært noen få mindre gode opplevelser, som mest er grunnet i Emiratenes vanskelige byråkrati og svært langsomme administrasjonsarbeid. I det hele tatt er Emiratenes holdning til jobben meget avslappet, som høyst sannsynlig kommer fra at staten sikrer Emiratene velstand og pleie uansett. Et par viktige ting jeg imidlertid har lært fra den motgangen jeg har fått er at man alltid skal være tålmodig, man skal alltid være sikker i sin sak og man skal kontinuerlig følge opp anmodninger når man har med personer fra Midtøsten og Afrika å gjøre.