Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio er et italiensk vintersportssted i Trentino, om lag 30 kilometer nordvest for Trient og 60 km øst for Gardasjøen (i luftlinje). Stedet ligger ca. 1550 moh, og tilhører kommunene Pinzolo og Ragoli. De snaut 1800 innbyggerne lever hovedsakelig av turisme, etter at stedet ble populært blant den østerrikske og mellomeuropeiske adelen og borgerskapet på siste halvdel av 1800-tallet.

Ved foten av Brentamassivet i Dolomittene, på over 1 500 meters høyde over havet, ligger Madonna di Campiglio. Denne utrolig hyggelige byen, som er tilnærmet bilfri, har alltid hatt en magisk tiltrekningskraft, takket være sin åndeløst vakre natur, sin stil og sin eleganse. Landsbyen og bunnstasjonen ligger på 1524 meter. Høyeste punkt du kan nå med skiheis, er 2580 meter over havet. Byen er omgitt av heiser og bakker, og alle løyper ender i sentrum. Til tross for bare 500 fastboende, er Madonna et av Italias største skianlegg når det gjelder hotellkapasitet, løyper og heiser.

Charter med STS Alpereiser. De flyr til Innsbruck, derfra tar det tre timer med buss.
Den nærmeste flyplassen er Bergamo. Ryanair flyr dit fra Torp. Fra Bergamo tar det 2,5 timer å kjøre på svingete veier, hvis du er heldig med trafikken. Fra Milano tar det ca. tre timer å kjøre.

Den elegante byen Madonna di Campiglio ligger i Dolomittene ved foten av det storslagne fjellet Adamello. Rundt den gamle byen hever det seg snødekte topper som skaper et fortryllende panorama.

Her er det ingen som synger allsang, svinger ølseidlene eller danser på bordene når skidagen er slutt. Du ser ingen fulle folk med svette skiklær i klam klinsj på afterski. Turistene i Madonna di Campiglio har en annen stil. Noen kan riktig nok svinge innom Suisse Bar ved torget, eller Ober-One når skidagen er slutt. Dette er de eneste stedene som ligner litt på after-ski. Men stemningen er rolig, og lydnivået behersket. Når de kommer til hotellet, tar noen på seg frottèkåpen og tøflene, før de tusler ned i spaet. Mange av hotellene i Madonna har sin egen velværeavdeling.

Det var nettopp i Madonna di Campiglio Ingemar Stenmark tok sin første av i alt 86 World Cup-seiere. Nå kan du selv sette utfor Canalone Miramonti-bakken, hvor Stenmark vant åtte ganger. Bakken er en av verdenscupens bratteste og mest krevende.

NED FJELLSIDENE har noen av idrettsverdens største personligheter satt utfor: Ingemar Stenmark og Alberto Tomba. Den sympatiske svensken fikk en bakke oppkalt etter seg. Tomba la Bomba gjør fremdeles suksess under sine sporadiske besøk til den lille byen, men da som utrettelig danseløve på diskotekene.

Spradebasse – og Italias statsminister – Berlusconi, fotballspillere, modeller, popstjerner, og hele Ferrari-teamet med racerbilene drar hit. Mens Madonna di Campiglio før var sommersted for aristokrater og notabiliteter, ble det også populært å dra hit da den første skiheisen kom i drift i 1937.

Mye av den gamle arkitekturen er bevart, og vi kan garantere en riktig koselig italiensk stemning. Det finnes utallige restauranter som lokker med lokale spesialiteter. Man kan heller ikke klage på shoppingen. Her finner man det meste innen mote og alt man trenger til skikjøring. Det er nok ingen tilfeldighet at personer som har sett det meste, har valgt dette stedet som sin favoritt!

Madonna bør ikke være førstevalget for den som vil ha ferie med full fart og fest med hæla i taket. Men det er et godt sted for den som liker en mer sofistikert stil rundt slalåmkjøringen. Det er alpinferie på italiensk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.