Luksusspa i Toscana – Fonteverde

Et spaopphold i Toscana er en fantastisk opplevelse for både kropp, sjel og gane. Ett av de mest luksuriøse spastedene i Italia er Fonteverde Hotel & Spa, hvor man får både fysiske og gastronomiske opplevelser.

Følelsen av å være med i en film, en Bond-film, er nærliggende, og når døren til et massasjerom stille går opp, og en pen italiensk kvinne i kittel kommer ut, forestiller man seg at Daniel Craig ligger på briksen i rommen, og Mads Mikkelsen lurer et sted borte ad gangen.
Men vi er i en underjordisk gang, som fører Fonteverde-hotellets gjester til det moderne spasenteret. Her er både innen- og utendørs svømmebasseng, massasjeromt, tyrkisk og etruskisk bad, sauna m.m. i flere plan, og man kan lett fare vill i de mange ganger. Noen steder er mange andre spagjester på vei – i grønne badekåper og badetøfler – til behandling og massasje, andre steder er man helt alene i de tyste gangene.

La dolce spa-vita

Spasenteret, som det amerikanske spesialmagasinet “Spafinder” har kåret til Italias beste Spa Resort, er kjempestort med inntil flere spabad/svømmebasseng både ute og inne. Når man helt avslappet flyter rundt i en 35° varmt svømmebasseng med utsikt til dalen Val DOrcia, Monte Amiata og lett vaiende pinjetre, så er liv bare paradisisk. Og det er ikke bare selvskjemmende bort spagjester, som er velkomne – hundene sine kan også bli skjemt bort i en spesiell’ doggy spa’. Dessuten er det leger på stedet, som kan diagnostisere og ordinere f.eks. en individuell kostplan.
Innendørs kan man velge mellom et utall av bade, massasjeformer på både kropp og i ansikt, behandlinger, fitness og avslapning. En av de innendørs svømmebassengene, hvor man med trykk på forskjellige knapper kan få jacuzzi-virvler til å fange kroppen sin, leter ut til ett mindre utendørs svømmebasseng, hvor man får forskjellig slags vannmassasje.

Les mer om FONTEVERDE

Sterling har direkte fly til Firenze, sjekker tider og priser på STERLING

Fonteverde

Fonteverde ligger ca. 150 KM sør for Firenze i en liten by, San Casciano deig Bagni, med utsikt til den slukkete vulkanen Monte Amiata. Det er den tidligere vulkanske aktiviteten, som har gitt området de varme, underjordiske kilder, som spagjester fra hele verden i dag nyter godt av.
Fonteverde var opprinnelig et palé, oppført i 1600-tallet av Medici-familien, som bygget nettopp der pga. det geotermiske vannets helbrede virkningene.
I 2002 undergjekk paleet en totalrenovering, og det store spasenteret ble bygget til, så stedet i dag er ett av de mest luksuriøse “Spa & Wellness Resorts” i Italia.
Hotellet er smakfullt innrettet, en del av de opprinnelige veggutsmykkingene er bevart, så stilen er en blanding av klassisk renessanse og nåtidig design med dertilhørende komfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.