Lower East Side i New York

På Lower East Side I New York ligger restauranter og barer tett i tett. Hit flokker unge og gamle, og ved middagstider er det ikke noe annet sted du bør være enn her.

Schiller’s ligger på hjørnet av Rivington og Norfolk, og stemningen er veldig avslappet. Gode venner møtes for mat, drikke og en hyggelig kveld på byen. Man er ikke alene om å ha sans for dette stedet. Amerikanske Jen Maler er stor tilhenger. Favorittbaren hennes er derimot rockebaren Motor City Bar.

– Motor City Bar er en institusjon i denne byen. Tidligere kunne jeg gå kledd som jeg ville her, men ting forandre seg. Det har blitt en populær bar, og nå er folk opptatte av hvordan man ser ut til og med der, sier Maler litt oppgitt.

Selv om uteliv er en viktig del av Lower East Side, er ikke det alt. Nabolaget som begynner sør for Houston, er en viktig del av jødenes historie i New York. Fra 1880 – 1914 strømmet det til med jøder fra Russland og Øst-Europa, og Lower East Side var stedet de bosatte seg. Et besøk til dette nabolaget er derfor ikke komplett uten å ta en titt på de mange synagogene som finnes her.

På dagtid er Orchard Street et paradis for shoppere som vil gjøre et kupp. Jødiske og kinesiske forretninger selger klær, sko, skinn og mye mer på fortauet foran butikkene sine. Søndager er det ordentlig markedsstemning her, men på lørdager, den jødiske sabbatsdagen, er det meste stengt.

Lower East Side er et sjarmerende nabolag, og ikke minst et pulserende nabolag. De skjulte perlene ligger spredt rundt omkring, og den beste måten å finne dem på er ikke ved å stikke nesen i guideboken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.