Les Miserables i Queen’s Theatre – London

Queen’s Theatre
Shaftesbury Avenue
London
W1D 6BA

Les Miserables er uten tvil blitt verdens mest populære musikal. Den er blitt sett av over 50 millioner publikum i 38 land på 21 språk. Fra den fantastiske premieren i London tilbake i oktober 1985 og frem til nå har forestillingen klart å trollbinde publikums fantasi og entusiasme. Stykk foregår i Frankrike i det 19. århundredet, og det dramatiske repertoaret teller sanger som “On My Own”, “One Day More” og “Do You Hear The People Sing?”.

Les Miserables er blitt spilt inn 31 ganger, bl.a. en platinaselgende versjon med laget fra oppsetningen i London og den Grammy-vinnende Broadway-utgave samt hele, symfoniske album. Videoen fra 10-år Jubilæet for Royal Albert Halls gallakonsert har solgt langt over en million eksemplar, noe som gjør den til en av de mest selgende musikalvideoene i Storbritannia.

Cameron Mackintosh/Royal Shakespeare Companys oppsetning av “LES MISERABLES” av Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg er basert på Victor Hugos roman, har sangtekster fra Herbert Kretzmer og musikk av Claude-Michel Schönberg med originaltekst av Alain Boublil og øvrig materiale av James Fenton. “LES MISERABLES” er fortolket og regissert av Trevor Nunn og John Caird.

“LES MISERABLES” ble den første store vestlige musikalen, som ble oppført i Kina på engelsk, da den ble vist for fulle hus i en begrenset periode på Shanghai Grand Theatre i juni 2002. Det er planer om en kinesisksproget produksjon av Les Miserables.

Leave a Reply

Your email address will not be published.