Las Vegas – tips og driks

En stor del av lønnen
Tips brukes flittig i USA. Man bør gi ca. 15-18 % i tips på restauranten. Det gjelder ikke på hurtigmatrestauranter hvor man kjøper maten over en disk, slik som McDonalds og Subway. Som regel er driks ikke medregnet i totalbeløpet. Ikke forveksle tillegget for skatt med tips. Tips er størstedelen av servicepersonalets lønn. Det fungerer ikke som i Norge,ettersom de ansatte har en svært lav minimumslønn og derfor bør alle gi driks!

Kan være medregnet
På en del restauranter forekommer det at drikkepengene automatisk legges til på regningen. Sjekk derfor regningen og spør hvis du er usikker. Ved større selskap, oftest omkring 8 personer og oppover legges tips oftest til på regningen av restauranten for ikke å risikere at hele selskapet gir for lite tips.

Ha 1-dollarsedler i lommen
Det er en god idé alltid å ha noen dollarsedler i lommen. Hvis du bare har en 5-dollarseddel og vil gi 1 dollar i tips går det naturligvis også fint, det er bare å si at du vil ha 4 tilbake.

I Las Vegas gir man tips

I Las Vegas gir man tips

Tips til dealeren hvis du vinner
Ved spill på kasino i Las Vegas forventer personalet tips, spesielt når det går bra for deg. Vinner du, kan du gi litt tips her og det. Hvor mye avhenger av hvilke summer du spiller for og hvor mye du vinner. Husk på ikke å gi tips hele tiden, for da risikerer du å gi for mye vekk i lengden. Ved pokerspill er 1 dollar pr. vunnen pott, ved større potter kan man gi noen ekstra dollar.

De vanligste stedene å gi tips og hvor mye:

  •     Gi ca. 15-18 % i tips på restaurantregningen.
  •     Ved kjøp av drinker er 1-4 dollar pr. drink rimelig – eller 15-18 %.
  •     Taxisjåføren bør få ca. 15 % i driks.
  •     Hvis noen bærer vesken din ved flyplassen bør de få ca. 1 dollar pr. veske.
  •     Ved innsjekking tilbyr personalet normalt å bære veskene dine til hotellrommet. Utnyttes denne servicen gis 1-3 dollar pr. veske.
  •     Ved nesten alle taxikøer fra hotellet er det personale som spør hvor du skal hen og åpner og lukke taxidøren, disse bør få 1 dollar i tips.
  •     Etterlat tips på hotellrommet til rengjøringen, minst en dollar pr. natt. Naturligvis avhengig av hvor god rengjøringen har vært.
  •     Hvis det er personale på toalettene som gir deg papirhåndklær, tilbyr deg godteri og parfyme med mer, så er det bare å ta for seg, men glem ikke å gi tips. Dette er mest vanlig på nattklubber.
  •     Spiller du poker, så gi 1 pr. vunnen pott. Ved større potter forventes det at du gir litt ekstra.