Har du smakt ekte karrykrydret yoghurt-kylling på indisk restaurant så glemmer du det aldri. På din reise til India bør du få med deg flest mulig matspesialiteter. (Også i Norge serveres det indisk mat, men man er mer overbærende med servicen i utlandet).
Her er en variant du kan lage selv hjemme og drømme deg bort til India 🙂
Marinade:
2,5 dl yoghurt naturell
1,25 dl kokosmelk
½ dl frisk, hakket koriander
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
1 tsk. Finrevet limeskall
1 spsk. Limesaft
1 ss Karri (Bombay)
pepper
1 kg kyllingestykker (med eller uten skinn)
2,5 dl yoghurt naturell
FREMGANGSMÅTE
Marinaden røres sammen og helles over kyllingen. Marinert så lenge som mulig i kjøleskap, gjerne et helt døgn.
Kyllingen tas opp, legges i ovnsform og stekes i ovn ved 180 grader 40-45 minutter – husk at et steketermometer skal vise min. 75 grader inne ved beina på det tykkeste stykket kylling.
Resten av marinaden blandes med den ekstra yoghurten og kokes opp til saus. Smak til,
Server med ris, salat og grovt brød.
Be gjerne inn gode venner og familie, indisk mat nytes alltid best sammen med andre!