Hvorfor tar nordmenn opp lån for å reise på ferie?

Når man reiser på ferie, er det deilig å kunne bruke litt ekstra penger. Man vil slå seg litt løs, og det å bekymre seg for penger mens man er ute og reiser, er veldig kjedelig. Mange tar derfor opp lån som de vet de kommer til å kunne tilbakebetale slik at de ikke trenger å tenke på det på turen.

Det finnes gode løsninger med gode betingelser, og man kan også refinansiere eksisterende lån og sørge for at lommeboken er tykk nok før man reiser. De fleste har råd til ferier og sparer over lengre tid, men andre trenger hjelp til å rydde opp i gjeld. Ved å ta opp lån gjør man nærmest det samme, men bare i motsatt rekkefølge.

Lån er en fin løsning, men refinansiering gir deg også bedre oversikt over hva du faktisk har og kan frigjøre midler i en tid du ellers ville hatt store utgifter. Ved å ha denne kontrollen er det lettere å ikke bruke for mye, og komme hjem til store regninger man ikke har mulighet til å betale.

Topp 3 feriedestinasjoner for nordmenn

Nordmenn elsker Syden. Det mest populære landet i Europa når det gjelder ferie er Spania. Mange ser på Spania som det ultimate sommerstedet, og baserer valget på utreise sted basert på hvordan det er i forhold til Spania. Vi liker oss egentlig best på de varme stedene med andre ord.

Vi liker også å reise til land hvor det er billig, som for eksempel Sverige og Tyskland, ofte da på camping eller på svippturer bare for handelens del. Dette kan det være mye å spare på. Uheldigvis er statistikken også litt forskjøvet med tanke på alle reisene som ikke er ferie, men heller jobb og slikt.

Norge ligger plassert slik at nesten alle land i sør- og midt-Europa ligger like langt fra hverandre. De vi besøker mest utenom Spania er de nærliggende landene som Storbritannia, Tyskland og Polen. Vi liker oss også i andre varme strøk som Italia og Hellas. Med hele foran seg er det bare å velge.

Familiereiser er meget attraktivt

De fleste liker best å reise med familien. Familiereiser er såpass attraktivt fordi man kan ta med hele familien til et eksotisk sted og være med dem et annet sted enn hjemme. Familier med barn spesielt. Jo flere som er med å reise, jo dyrere blir det, men det finnes også løsninger med pakkerabatter.

Med store familier kommer også jevne utgifter. Vil man samle dem og få bedre oversikt finnes det løsninger hos banker og mindre aktører. Tilbud som refinansiering er gode og vil i nesten alle tilfeller vise deg sider av økonomien din du ikke var klar over.

Klarer du å finne en løsning er det å reise på familietur noe av det mest avslappende man kan gjøre. Man får et helt annet forhold til barna og opplever mye gøy sammen som man ellers ville gått glipp av. Alle har forskjellige ting de vil gjøre på ferie, og man ender med en mangfoldig tur.