Hvorfor reise til Kambodsja

Hvorfor besøke Kambodsja? Vi er glade for å dele med deg 10 grunner til å besøke Kambodsja i denne artikkelen. Kambodsja er nå en av de sørøstasiatiske nasjonene som trives med turisme. De siste årene har Kambodsja vært kjent som et “vakkert, unikt og billig” turistmål i Sørøst-Asia. For tiden besøker flere og flere utenlandske turister Kambodsja, nyter mat, lærer kultur og spesielt de berømte Khmer-templene. Det er mange grunner til å besøke Kambodsja en gang i livet!

Og selv om man bare skulle tro Kambodsja bare var populær i forhold til turisme så er det feil. Verdensbanken, Asian Development Bank og National Bank of Cambodia har spådd sterk økonomisk vekst for 2023-2024, noe som har tiltrukket seg oppmerksomheten til internasjonale virksomheter og investorer som ønsker å etablere seg eller investere i Kambodsja. Dette demonstreres av selskaper som Ving som tilbyr direktefly fra Norge til Kambodsja, PokerStars lanserer en spesiell begivenhet i landet (Asia Pacific Poker Tour), og Burger King åpner lokasjoner med lokaliserte menyer. Kambodsja har en raskt voksende økonomi, kombinert med et mykt visumregime og et gunstig investeringsklima. Kanskje er dette et av de siste asiatiske landene hvor det er virkelig fantastiske muligheter for utenlandske investorer og gründere. Men nå skal vi se nærmere på 10 grunner til hvorfor man bør besøke Kambodsja. 

Reiseutgiftene er rimelige

Det er mange faktorer som gjør Kambodsja til et attraktivt reisemål for utenlandske turister. I tillegg til gode reisetjenester, er kostnadene veldig hyggelige og passer for budsjettet til de fleste reisende. Å spise ute er billig. Hvert måltid i landet teller for bare 20 kroner, og på hoteller er eksklusive restauranter dyrere fra 100 kroner til 150 kroner. Noen gode og billige spisesteder i Kambodsja er i nærheten av Orussey Market eller elveområdet. Hoteller og moteller ligger vanligvis i nærheten av turistattraksjonene. For den billigste prisen kan du leie en sovesal, som en leilighet med en kapasitet på 8 til 10 personer. Eller du kan bo på hotell, gjennomsnittsprisen på hotellet i Kambodsja er omtrent 300–400 kroner per natt. Luksushotellet koster omtrent 5000 kroner per natt. I tillegg er kostnadene for adgang til turistattraksjoner i Kambodsja også rimelige, den dyreste prisen er Angkor Wat, til rundt 200 kroner per person per dag.

Vennlige og gjestfrie mennesker

Kambodsjanske folk er intime, ydmyke, milde og ømme. 75 % av det kambodsjanske folket er assosiert med jordbruket, så stedet er fortsatt dristig vilt med endeløse rismarker og uberørte elvesystemer. I følge resultatene fra InterNations-undersøkelsen er Kambodsja også blant de 10 mest utenlandsvennlige stedene i verden. 39 % av utlendingene som ble spurt i Kambodsja sa at de følte seg hjemme i den lokale kulturen rett etter å ha kommet hit. 91 prosent av de spurte sa at lokalbefolkningen var kjærlige.

Det du kan føle mest om folk i Kambodsja er vennligheten og gjestfriheten til lokalbefolkningen. Selv de minste tingene som smilene deres, kulturen, vennligheten til sjåføren Tuk Tuk, kan du se enkelheten. De er også vanlige folk, som jobber hardt, men alltid smiler med utenlandske besøkende. Takket være smilene deres, språklige barrierer, syntes geografiske og kulturelle avstander å bli brutt. 

Kambodsja er et trygt land

Reise er en opplevelse som bringer mange interessante ting til deg, men det kommer også med mange problemer til og med faren. Sikkerhet eller sikkerhet er en av problemene som bekymrer besøkende. Sammenlignet med andre turistmål i verden i dag, kan Kambodsja betraktes som et trygt sted. Turistbyer som Siem Reap eller Phnom Penh er spesielt trygge steder. I disse turistattraksjonene er sikkerhetsstyrker arrangert mer for å ivareta sikkerheten til besøkende. Du trenger ikke å bekymre deg for svindel eller tyveri. 

Arvene som bærer den arkitektoniske kulturen i Kambodsja

Kambodsja er et land som har tiltrukket seg stor oppmerksomhet til kunsten skulptur og arkitektur. Fra verdensberømte arkitekturer som Angkor-befolkningen til skoler, kirker, hus inneholder religiøse kjennetegn. Det kambodsjanske folket er veldig religiøst, slik at religion påvirker tempelet eller andre konstruksjoner sterkt. Arkitekturen har dyktig demonstrert universets harmoni gjennom symbolene, dekorert i relieffer eller statuer av gudene i hinduistisk og buddhistisk. 

Det mest kjente av Angkors arkitektoniske verk er Angkor Wat. Med steinmaterialer, jord, grener uttrykker arkitektene ideologien til hinduistisk materialisme og den leende statuen, samt måten landskapsdesignet ligner buddhismen på. Kambodsja tiltrekker seg ikke bare turister ved det berømte Angkor Wat, men også arv med kulturell og arkitektonisk skjønnhet, slik som: Koh Ker, Preah Vihear, Sambor Prei Kuk, Phnom Chissor når man beundrer disse verkene, kan besøkende ikke unngå å beundre den ekstraordinære kraften og talentfulle hender til det gamle Khmer-folket. 

Vakre strender

Ikke bare kjent for sine praktfulle templer, Kambodsja har en lang kystlinje langs Thailandbukten med mange vakre strender og øyer. Kystbyen Sihanoukville er kjent som det “sekulære paradiset”. Den eier mange vakre strender og spennende turisttjenester. Sihanouk Villes spesielle trekk er at de tre sidene av byen er omgitt av strender og små øyer. Kambodsja har mange uberørte øyer å utforske, de mest bemerkelsesverdige attraksjonene er Koh Rong og Koh Rong Saloem. Kep tiltrekker seg turister med sin poetiske skjønnhet og lave kostnader. Den perfekte kombinasjonen av blått hav, hvit sand og urskog gir en romantisk, men også veldig mystisk og attraktiv plass.

Deilig og billig mat

Kambodsjansk mat er ganske rik, derfor, på reiseplanen din, ikke glem å nyte den berømte maten i dette landet. Kjøkkenverdenen i Kambodsja bringer med seg mange smaker påvirket av nabolandene, men har fortsatt sine egne spesielle egenskaper, noe som er veldig spesielt for å tilfredsstille alle besøkende som kommer til Kambodsja. Kambodsjanske retter er for det meste laget med en rekke krydder og er ofte fete. Dette skyldes påvirkningen fra indiske og kinesiske behandlingsstiler. Deilige retter som du definitivt ikke kan ignorere når du besøker Kambodsja er: Bai sach chrouk: Svinekjøtt og ris, Fiskamok, Khmer rød karri, Lap Khmer: Limemarinert Khmer biff salat, Nom banh chok: Khmer nudler, Kdam chaa: stekt krabbe, Røde tremaur med biff og hellig basilikum, Ang dtray-meuk: grillet blekksprut, Cha houy teuk -gele dessert, stekt fisk på ildsjøen.

Ingen visum kreves

Foreløpig kan 44 land reise til Kambodsja uten visum. Denne mekanismen hjelper reisende som ønsker å utforske Kambodsja med å spare penger, tid og krefter.

For turister som krever et Kambodsja-visum, må du nesten forberede bare 6 måneders gyldig pass, 2 bilder i passstørrelse og søke visum på flyplassen eller rett ved grensen. For mer informasjon, kontakt oss gjerne.

Mange ideelle shoppingsteder

Kambodsja er et land som ligger på den indokinesiske halvøya, i Sørøst-Asia, som grenser til Vietnam i øst. Kambodsja har begynt å fjerne tollbarrierer og fokusere på turismeutvikling siden 1990-tallet, frem til nå, og er et populært reisemål for mange internasjonale besøkende. I tillegg til å utforske de eldgamle befolkningen eller de berømte øyene, bør besøkende ikke gå glipp av travle shoppingområder i dette landet. Fordi importavgiften på varer i Kambodsja ikke er høy, er varene her ekstremt billige, spesielt når man kjøper varer fra kjente merker i Kambodsja vil også være litt billigere. I Kambodsja er det mange kommersielle sentre og markeder, du kan handle hvor som helst. Det er noen populære shoppingsteder i Kambodsja, de er: Sorya Shopping Center, Angkor Night Market, Khmer Ceramic Centre, Louise Loubatieres Gallery. 

Spa opplevelse

Kambodsja er kjent for sine billige spatjenester i Sørøst-Asia. Du kan gå til One Day Spa & Salon for å nyte fantastiske spatjenester eller til Tokyo Barbershop og nakke- og ryggmassasje.

Integrer deg i det interessante livet til lokalbefolkningen

Selv om livet har modernisert seg, har det kambodsjanske folket fortsatt mange eldgamle kulturer. Du kan tydelig føle en kultur som er dypt forankret i menneskelivets vaner gjennom reiseopplevelsen. Når du kommer til Kambodsja, vil du forstå folks tradisjonelle skikker; bli nærmere lokalbefolkningen og den majestetiske naturen, som hjelper deg å frigjøre følelsene dine.