Hvordan finansiere en reise?

Denne artikkelen er sponset av Nano Finans

*Den nominelle renten er fra 6,39% og opp til 21,95% mens den effektive renten er fra 6,81% til 24,4%.
Ønsker du for eksempel å låne et litt større beløp, kan du låne 150 000 kroner, over 10 år, med en effektiv rente på 13,2%.
Kostnadene på dette lånet vil være på 112 573 kroner, og det totale tilbakebetalingsbeløp vil lyde på 262 573 kroner.*

Veldig mange har en drøm å reise et spesielt sted. Kanskje drømmer du om en fjelltur til Kilimanjaro eller kanskje du har en drøm å drikke kokosnøtt på Hawai. Uansett hvilken drøm du har så er det felles for de aller fleste drømmer, de blir ikke realisert. Når det kommer til ferier og reiser så er økonomi den aller største årsaken til at man ikke reiser dit. Derfor har vi laget en liten oppskrift til deg som faktisk har lyst til å realisere drømmen uten å vente på en lottgevinst eller en arv fra en onkel i Amerika.

Du må selv finne ut hva du mener er smart og ikke minst passer for deg. Når det kommer til økonomi så har alle forskjellig utgangspunkt og ikke minst meninger om økonomi. Før du benytter deg av noen metoder så bør du første sørge for at du har en ryddig økonomi.

Sparing

Veldig mange sier de sparer penger men faktisk så er vi nordmenn utrolig dårlig på nettopp dette. Det handler om at vi har et høyt forbruk og når vi sparer så er det gjerne på et minimum. Hvis du virkelig ønsker å spare penger så gå i “super spare modus”. Med det så mener vi at du går hardt til verks og drar ut hver eneste krone du kan. Ta ekstra vakter eller få deg en liten ekstra inntekt på siden.

Hvis man virkelig vil spare penger så er det utrolig mange muligheter for å gjøre dette. Det trenger ikke å være komplisert eller vanskelig, det handler stort sett om å bare finne gode løsninger som koster mindre.

Dersom du ønsker å spare penger så kan vi anbefale deg å høre på podcasten “Pengesnakk”. Her er det mange gode tips om hvordan du kan implementere sparing i din hverdag.

Selga unna ting

Nordmenn er utrolig gode på å kjøpe ting som de aldri bruker. Derfor har vi gjerne boder og garasjer med masse ting. Ved å selge unna ting så kan du ganske enkelt finansiere din neste reise eller kanskje deler av dette. På Finn.no så er det utrolig hva folk kjøper og ikke minst så kan du få gode priser på ting.

Lån

Veldig mange mener at det er utrolig dumt å låne penger til en reise. Dette mener vi er feil så lenge du har råd og lyst til å betale reisen ned i etterkant. Hvis du i dag har en trygg og god jobb så er det ingen grunn til at du ikke skal finansiere reisen med et forbrukslån. Ulempen med et forbrukslån er at du må betale ned hver måned og det kan derfor påvirke økonomien din i flere år etterpå. Hvis du derimot er flink til å betale ned gjelden så er det selvfølgelig helt uproblematisk å låne penger til ferie.

Det du ikke må gjøre er å kjøpe en ferie på kredittkort og la regningen stå. Da koster den ferien den 20 % i rente og da blir den ennå mer kostbar. Veldig mange gjør dette og så lar ferien stå å forrente seg ved å kun betale minimumsbeløpet, da blir det fort dyrt.