Hvordan bruke 5 dager i Barcelona

Mitt besøk til Barcelona var i 2006. Jeg forelsket meg i byen – gateunderholderne, maten (å, maten!), den avslappende livsstilen, historien, menneskene og alle aktivitetene. Tre år senere reiste jeg tilbake. Og for noen få måneder siden besøkte jeg igjen med en venn for å vise frem hvor flott byen er.

Og hver gang jeg kommer tilbake overrasker Barcelona meg og inspirerer meg på nytt.

Barcelona er som Paris, New York eller Tokyo – det er alltid noe nytt å gjøre, og du trenger en livstid til å gjøre alt på.

Men som turister har vi ikke en livstid å bruke på å se byen. Vi får noen få dager, kanskje en uke eller to, om vi er heldige. Vi ser så mye vi kan før vi må reise hjem. Så for de med en begrenset tid, hva burde man gjøre? Hvordan kan vi få det meste ut av turen i en by som Barcelona hvor det er så mye å se? Vel, jeg har laget en oversikt over hvordan du organiserer og maksimerer tiden din i denne flotte byen:

Dag 1

Barri Gotic

Dette er Barcelonas historiske sentrum og var der før romertiden. Området består av en labyrint av gater som går rundt hverandre og åpner seg opp til herlige gatekryss og platåer. Høydepunktene inkluderer:

 • Barcelona History Museum– Barcelona har et av de beste by-historie museene jeg noen gang har vært på. Museet forklarer historien og Barcelonas viktighet veldig bra, og har over 4,000 kvadratmeter med romanske ruiner under museet som du kan spasere gjennom. Det er fantastisk. De tilbyr gratis, detaljert lyd-guide og detaljerte forklaringer av det du ser.
 • Picasso Museum– Jeg er ikke en stor fan av Picassos seneste arbeid, men med over 3,000 kunstverk har dette museet mye å vise frem, og til og med jeg var fornøyd.
 • Den Gotiske Katedralen– Denne gotiske katedralen befinner seg i hjertet av Barri Gotic, og ble bygget oppå en kirke fra det ellevte århundret. Du kan ta en heis opp til taket for å se en flott utsikt over det historiske område som ligger rundt.

Lunsj: La Boqueria – Dette er det kjente sentrale matmarkedet i Barri Gotic, og et av de beste stedene i området å spise lunsj. ( Se opp for folkemengdene!)

Barcelona Museum for Samtidskunst – I Raval området ligger byens museum for moderne kunst. De har hundrevis av utstillinger, spesielt fra spanske kunstnere. Om du elsker moderne kunst er det verdt å stikke innom her.

Parc de la Ciutadella

Helt på andre siden av Barri Gotic (det er en flott spasertur gjennom de historiske gatene, så du vil like det) ligger Parc de la Ciutadella. Jeg ble en stor fan av denne parken da jeg fant den i 2009. Jeg elsker kunsten og fontenen som befinner seg der. Gaudi designet den kjente Cascada Fontenen mens han var en kunststudent. På varme dager liker jeg å bare sitte og stirre på fontenen. Det finnes også en dyrepark i parken, og noen korte turstier. Ta med deg en flakse vin og litt skinke og ha en piknik.

Barcelona,_panorámica,_HDR

Dag 2

Mat tur

Barcelona har noe av den beste maten i Spania, og det finnes ingen bedre måte å tilbringe morgenen på enn å lære om byens matkultur. Jeg anbefaler sterkt Context Travel´s Mat tur, som tar deg med rundt i Barri Gotic og matmarkedene for å fokusere på regionens mathistorie og delikatesser. Dette er den mest informative og smakfulle turen jeg har vært med på i det siste, og selv om det ikke er den billigste turen i byen var det verdt pengene.

Strender

Ingen tur til Barcelona er fullkommen før man har besøkt de kjente strendene. Etter du har fått mye mat kan du slappe av på stranden resten av dagen, bli brun og være sammen med de lokale som hadde den samme idéen for dagen. Dag 1 var travel, så la oss ha en rolig dag 2.

Dag 3

Gaudi

Gaudi er Barcelonas mest kjente arkitekt og blir ansett som modernistarkitektur-bevegelsens far. Hans unike stil, bruk av naturen og mange verk tiltrekker mange besøkende. Du kan finne verkene hans over hele byen, men i Eixample området kan du besøke disse stedene:

 • La Sagrada Familia
 • Park Güell
 • Casa Mila
 • Casa Batllo

Lunsj – Ta det rolig (med sen lunsj).

Sta-eulaliaOmvisning til fots – Mens du fortsatt befinner deg i Eixample området kan du besøke alle de andre stedene fra modernistbevegelsen. Mens Gaudi er en av de mest kjente arkitekturene fra bevegelsen er Barcelona full av bygninger i modernist stilen tegnet av andre arkitekter. Du kan finne bygningene ved å se etter de røde sirklene på fortauene foran bygningene. Du kan også ta Context Travel omvisning som handler om bevegelsen, eller bare laste ned en liten gå-guide på egenhånd.

Besøk Placa d’Espanya på kveldstid (Torsdag)

På torsdager har Placa d’Espanya fontener og lys ved siden av veien oppover mot Montjuïc Hill. Til slutt ligger den magiske fontenen Montjuïc som tilbyr et spektakulært lys- og vannshow. Etterpå kan du spasere opp bakken til Museu Nacional d’Art de Catalunya for å få en fin utsikt over byen. Dette er også et flott sted å dra på date: Super romantisk!

Dag 4

Taubane ved Havnen

Det 1450 meter lange havneområdet har en taubane med røde vogner som kobler sammen Montijuic og Barcelona. Den begynner ved stranden, på toppen av det 78 meter høye tårnet, og tar deg hele veien til Montjuïc Hill.

Montjuïc Hill – Når du ankommer med taubanen vil du få en fin utsikt over byen, og du kan besøke Castell de Montjuïc (et stort slott fra 1800-tallet), samt hagene, en Spansk landsby og noen olympiske stadioner. Det er mye å gjøre her, så du har mye å velge mellom.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Katalonia tar regional stolthet veldig seriøst. De er alltid Kataloniere, aldri spanjoler. Det var derfor ingen overraskelse for meg å finne et helt museum dedikert til områdets kunst. Siden det ligger så høyt oppå en bakke kan du bruke museets veranda for å ta veldig bra bilder av byen.

Dag 5

Den siste dagen i Barcelona kan du bare slappe av og nyte byen. Et hvert bybesøk trenger en dag hvor du bare kan slappe av uten å stresse. Bruk denne dagen til det du vil. Forslag:

 • Gå på stranden igjen – jobb litt mer med brunfargen.
 • Se noe du ikke har sett – fikk du ikke tid til å besøke noen av de andre severdighetene, museene, eller å gå gjennom nabolagene? Bruk ettermiddagen på å gjøre dette!
 • Spis masse – du får aldri nok mat i Barcelona.
 • Drikk masse sangria

Andre ting man kan gjøre:

Barcelona tilbyr også mange andre aktiviteter i tillegg til de vanlige sightseeingene hvor man tar bilder:

 

Se en fotballkamp

Den første fotballkampen jeg noen sinne så var i Barcelona. Det var Espanyol mot Valencia.

Jeg har fortsatt genseren jeg kjøpte da jeg var der. Barcelonas to lag er Espanyol og FC Barcelona (et av de beste lagene i verden). For å se kampen kjøpte jeg en fotballreise fra et reisebyrå som spesialiserte seg på fotballreiser. Det kan være lurt å gjøre det, da kan man få spesialsydde fotballpakker, og disse byråene har kunnskap og selger reiser til alle seriene i Europa.

Dermed kan man få gode billetter og gode opphold, kombiner gjerne fotballkampen med en sightseeing. Fotballreiser er også en fin måte å møte andre supportere på.

 

Lær å lage mat– Siden Barcelona er en by som fokuserer mye på mat, kan du ta et opplæringskurs innen matlaging om de normale turistaktivitetene kjeder deg. Det finnes mange dagskurs.

 

Dagstur til Figueres – Dette området er Dalís hjem, og du kan ta en dagstur til Figueres hvor du kan besøke Dalí museet som har noen av hans mest kjente verk.

Når det kommer til spising kan du sjekke ut disse stedene:

Du kan komprimere Barcelonas hoved severdigheter ned til to eller tre dager, men å bruke fem (eller seks) dager på det nevnt ovenfor vil gi deg tid til å nyte Iberisk skinke, tapas og sangria uten å forte deg rundt. Barcelona går sakte – middag er klokken 9, du er tidlig ute på baren om du er der før 2 på natten og alle sover lenge og elsker siesta. Og siden byen går sakte burde du også gjøre dette. Sov lenge, ta pauser, spis mye, ikke stress mens du er på besøk og nyt Barcelonas – i et spansk tempo!