Hvor stor bil trenger man for å reise på bilferie med hund?

Det blir stadig mer populært å reise på ferie med både bil og bobil for nordmenn. For de som reiser med bil så er det veldig mange som glemmer at de trenger en stor bil når de skal reise på bilferie med hund. Grunnen til at mange glemmer dette er fordi de kjøper en sele til hunden og plasserer hunden i baksetet. Det mange ikke vet er at slike seler ikke er godt egnet for å reise langt. En sele beskytter ikke hunden godt nok i en krasj, selv om sannsynligheten for at det skjer er veldig lav. De aller færreste hundeeiere kommer til å ha god samvittighet hvis man opplever en krasj og familienes firebeinte omkommer på grunn av god sikring. Det man istedenfor burde anskaffe seg er et hundebur. Et hundebur gir beskyttelse for alle og hvis man skulle være uheldig så vil hunden ha større sjanse for å overleve.

Et hundebur tar gjerne litt plass. Hvor stort hundebur du trenger er avhengig av hvilken type hund du har og hvor stor størrelse den er. Hvis du har en stor hund så trenger du et stort bur. Dette må monteres i bilen og spiser fort opp mye av plassen i bilen. Det gjør at veldig som skal integrere et hundebur i bilen må ha en større bil. Hvis du er usikker på hvor stor bil du trenger så kan du reise til dyrebutikken å få mål på det hundeburet du trenger. Veldig mange får plass til hundeburet, selv i mindre biler.
I dag finnes det noen firmaer som har spesialisert seg på hundebur, de leverer bur i alle størrelser og til alle biler og hunderaser. Disse har et kjempestort utvalg: Billige-Hundebur.com

Hvis man ikke har muligheten til å kjøpe seg en større bil så kan man fortsatt få til et hundebur. Et veldig godt tips her er å se om du får plass til hundeburet bak i bilen og deretter heller investere i en brukt skiboks som man kan feste på taket. Da kan man pakke ting i skiboksen og transportere hunden i bilen. Dette er en «billig» hack som kan selv få noen av de mindre bilene til å fungere med hundebur.

Det enkleste er å finne ut av dette før man kjøper hund. På den måten så kan man velge en rase som passer bilen man har nå. Veldig mange gjør den tabben at de glemmer at hunder vokser og noen raser blir veldig fort store. Det er ditt ansvar som hundeeier å sørge for at du, dine passasjerer og hund er trygg.