Hvilke byer vil vi reise til i 2017?

Vi reiser på storbyferie som aldri før. Tall fra Reisegiganten viser en økning på 30% det siste året og byene i Øst-Europa, med Krakow og Gdansk helt i spissen, var de som økte aller mest. Pundet ble billigere etter Brexit og evig populære London ble enda mer populær. Spania var i vinden som aldri før og Barcelona nærmet seg bristepunktet av hva byen kunne ta imot av turister. Men alt dette var 2016.

Spørsmålet er: hvor vil vi dra i 2017?

1) Lisboa. Gode, gamle Lisboa er på vei til å ta over som en av de mest dynamiske byene i Europa. Lave kostnader og en fristende, enkel livsstil har gitt byen en blomstrende kunstscene av unge kreative mennesker og vi kan ikke annet enn å føye oss inn i rekken av entusiaster. Falmende, vakre Lisboa ligger ved sjøen, utsikten fra de mange bakketoppene kan ta pusten fra oss og solen skinner de aller fleste dagene i året. Ikke langt fra byen ligger gyldne strender og badevannet er friskt. Skulle du trenge en pause fra storbylivet er det kort vei med lokaltoget til de sjarmerende, små badebyene Carcavelos, Estoril eller Cascais.

2) Beograd. Jeg er stålsikker, sier Thomas Engelstad, produktsjef i Solfaktor.no, Beograd kommer til å bli en by vi snakker om og reiser til i 2017. Den Serbiske hovedstaden ser ut som en øst-europeisk kusine av Berlin, mener han. Her er blomstrende kaféliv og yrende, utemmet natteliv, du kan spise fantastiske måltider til lave priser og på toppen av det hele har byen gode hoteller og en vennlig befolkning hvor i det minste den yngre delen snakker godt engelsk. Beograd har ikke samme kulturelle status som Berlin, men med de to elvene Sana og Danube og sine ærverdige palass og flotte parker har den sin egen distinkte sjarm. Det aller beste er at byen kommer til å være svært lett tilgjengelig med direkte flyruter fra Oslo flere dager i uken.

3) Madrid. Madrid blir ofte omtalt som litt strammere enn sin bohemske middelhavs-slektning Barcelona. Nå ser den tiden ut til å være forbi. Restauranter, barer, klubber, butikker og hele nabolag beveger seg på en bølge av mote og modig utforskertrang. Madrid er likevel ekte spansk, sier Jacob Molin i destination.se. Byen har beholdt sitt staselige preg, her er noen skikkelig bra museum og store, imponerende bygninger. Det meste ligger sentralt og kompakt så man kan fint oppleve Madrid til fots, sier han. Midt på sommeren kan temperaturen komme opp mot 40 grader men våren og høsten her er herlig. Allerede fra mars vil det være direkte fly fra Oslo hele 6 dager i uken.

4) Gdansk. Fra å være knapt synlig på reisestatistikkene ble byen den aller best solgte sommeren 2016 forteller Solveig Brenden i restplass.no. Kort reisetid og direkte flyruter fra hele 10 norske byer gjør at det er enkelt å dra dit. Prisnivået er lavt, her er flotte SPA anlegg og massevis av gode restauranter. En kort taxitur fra Gdansk ligger badebyen Sopot med sin lange, hvite sandstrand og et forholdsvis spenstig natteliv i sommermånedene. Tilbakemeldingene fra de som var der i 2016 er svært gode. Det er ingen grunn til å tro at Gdansk blir mindre populær i 2017.

5) Krakow. Hva er det egentlig med Polens nest største by? Nordmenn har falt pladask og populariteten ser bare ut til å vokse. Det er lett å falle for fristelsen til å sammenligne Krakow med mer kjente byer som Praha, Budapest og Berlin. Her finnes en sjarmerende gamleby med et levende torg og massevis av utekafeer. Museer spretter frem i tidligere fabrikklokaler og skinnende nye restauranter blander seg inn blant mer bohemske søsken og spriter opp den lokale kokkekunsten med noe nytt og moderne. I Krakow kan man gjøre akkurat de tingene man liker å gjøre på en storbyferie – til halve prisen. At det er lett å komme seg dit er heller ikke noe minus.

Fly, charter, storby, hotell, leiebil, restplasser – restplass.no samler reiser fra nordens ledende reisearrangører. Her finner du de beste reisene til de beste prisene, det er enkelt å sammenligne og lett å velge riktig. restplass.no er en av merkevarene hos REISEGIGANTEN AS.