Husk reiseforsikring også på ferie innen Europa

Stadig billigere flyreiser og korte avstander gjør at mange nordmenn tar seg en helgetur til utlandet, gjerne til en av Europas storbyer. Det mange imidlertid ikke sørger for, er å ha en adekvat reiseforsikring før de legger ut på tur. Selv om du har rett til behandling dersom du blir syk når du reiser i EU-området, vil både kvalitet og pris kunne variere voldsomt avhengig av hvor du befinner deg. Med en reiseforsikring i bagasjen, kan du unngå uheldige utfall hvis noe skjer mens du er på reise.

Trygt opphold og hjemreise med reiseforsikring

Alle som er innmeldt i Folketrygden i Norge, får et Europeiske helsekort som viser at man har krav på behandling innad i EU. Hva slags behandling du får, og hvor mye du selv må betale bestemmes imidlertid ikke av det utstedte helsekortet. Skulle du bli lagt inn på sykehus og av den grunn mister flyet ditt hjem, må du selv betale for en ny hjemreise. Videre har du kun rett på det samme tilbudet som landets innbyggere selv har minimumskrav om, som i verste fall kan betyr at du selv må betale en høy egenandel for et dårlig behandlingstilbud. Har du tegnet reiseforsikring på forhånd, vil du kunne få et dekket ny reise hjem og kanskje et opphold på en privatklinikk.

Finn det beste tilbudet

De aller fleste forsikringsselskap tilbyr ulike typer reiseforsikring. Hvilken forsikring som passer deg best, avhenger ofte av hvor mye du reiser, hva du har tenkt til å gjøre på ferien og hvilken destinasjon du skal til. Uavhengig av hvor i EU eller EØS du har tenkt deg, vil det fort lønne seg å ha reiseforsikring dersom uhellet er ute. Nettsider som Reiseforsikringene.no kan være nyttige når du vil finne beste reiseforsikring.

Tips til deg som reiser mye

Er du en av dem som reiser mye, bør du vurdere å tegne en helårs reiseforsikring. Når du gjør det, kan du legge ut på spontane reiser uten å bekymre deg for om du har gyldig forsikring. Selv hvis du har mer beskjedne reisevaner, kan det faktisk lønne seg å tegne en slik forsikring. Da kan du være trygg på at du unngår unødvendig store utgifter på grunn av sykdom eller skade.

Det er verdt det

syk-i-europaPrisen du betaler for å være forsikret på reise, kan du fort tjene inn dersom noe skulle skje. Har du behov for å kjøpe medisin i Frankrike kan du komme til å betale opp mot 65 % av prisen fra egen lomme, dersom du er uten forsikring. Har du behov for et sykehusopphold i Hellas, kan du fort bli overrasket over hvilken standard du bli møtt med. Har du derimot en reiseforsikring som dekker utgiftene ved opphold på et privat sykehus, kan du unngå en ubehagelig opplevelse.

En liten kostnad i det lange løp

Det kan oppleves som unødvendig å betale for reiseforsikring, i tillegg til de mange andre forsikringene de fleste av oss har. Selv om det er en relativt liten sannsynlighet for at noe skulle skje mens du er på reise, vil du takke deg selv for å ha gjort denne investeringen dersom noe plutselig skulle skje. Da kan kostnadene bli skyhøye.