Houstrup Strand – naturist

Houstrup Strand ligger ved det skjønne Vesterhav. Det er ett av Jyllands mest besøkte naturiststrender; men det er plass nok, noe som er en ubetinget fordel på en søndag ettermiddag, hvor solen står høyt på himmelen.

Hvis man kommer fra sør, er det letteste å kjøre til Varde og det finne veien (431) mot Oksbøl. Et par kilometer utenfor Varde svinger man til høyre ad veien (181) mot Nr. Nebel. I den liten byen Ovtrup svinger man til venstre mot Hovstrup og her skal man like til høyre og umiddelbar deretter til venstre ut mot stranden gjennom Blåbjerg Plantage.

Når man når til den forholdsvis store parkeringsplassen, kan man velge å gå direkte ned på stranden og deretter gå de få hundre meterne langs stranden sørover. Man kan også velge å følge et skilt bakom sanddynene og spasere noen hundre meter på en smal sti, før man begir ned seg på den brede sandstranden.

Hvis man kommer nordfra er det lettest å kjøre til Skjern/Tarm og imot Nr. Nebel ad nr. 423. I Nr. Nebel svinger man til høyre og umiddelbar etter til venstre mot Hovstrup, hvor man svinger mot stranden til høyre.

I høysesongen er hovedspråket ved Houstrup strand tysk, da det ligger et stort hytteområde i umiddelbar nærhet. Men, som sagt, det er plass nok – og stranden er übercool på en stekende varm sommerdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.