Hotell i Praha

Praha, hovedstaden i Tsjekkia, er en populær turistdestinasjon kjent for sin rike historie og vakre arkitektur. Byen tilbyr et bredt utvalg av hoteller for å imøtekomme forskjellige behov og budsjetter. Noen typer hoteller du finner i Praha inkluderer:

 1. Luksushoteller: Disse hotellene tilbyr førsteklasses fasiliteter og service, og er ofte plassert i historiske bygninger eller i sentrale områder av byen. Eksempler på luksushoteller i Praha inkluderer Four Seasons Hotel, Mandarin Oriental og The Grand Mark Prague.
 2. Boutique-hoteller: Boutique-hoteller er mindre hoteller med unik design og personlig service. De kan være uavhengige eller tilhøre en større hotellkjede. Eksempler på boutique-hoteller i Praha inkluderer Emblem Hotel, The Nicholas Hotel Residence og Hotel Josef.
 3. Mellomklassehoteller: Disse hotellene tilbyr komfortable rom og gode fasiliteter til rimelige priser. Eksempler på mellomklassehoteller i Praha inkluderer Hotel Kampa Garden, EA Hotel Jeleni Dvur og Hotel Anna.
 4. Budsjett- og lavprishoteller: For reisende på et strammere budsjett finnes det flere budsjett- og lavprishoteller i Praha. Disse hotellene tilbyr grunnleggende fasiliteter og enkel overnatting til lavere priser. Eksempler inkluderer Czech Inn, Hostel Downtown og Hotel Prokopka.
 5. Vandrerhjem: Vandrerhjem er et populært valg for ryggsekkturister og andre reisende som søker rimelig overnatting. Vandrerhjem i Praha tilbyr sovesaler og private rom, ofte med felles kjøkken og oppholdsrom. Eksempler inkluderer The MadHouse Prague, Sir Toby’s Hostel og Hostel One Home.
 6. Leilighetshoteller og ferieutleie: Disse alternativene gir mer plass og privatliv enn tradisjonelle hoteller og kan være et godt valg for familier eller grupper som reiser sammen. Eksempler på leilighetshoteller og ferieutleie i Praha inkluderer Old Town Square Apartments, Royal Route Mansions og Charles Bridge Premium Apartments.

Uansett hvilken type hotell du foretrekker, er det viktig å bestille i god tid, spesielt i høysesongen, for å sikre at du finner overnatting som passer dine behov og budsjett.

Luksushoteller i Praha

Luksushotellene i Praha er kjent for sin elegante atmosfære, førsteklasses fasiliteter og utmerket service. Disse hotellene ligger ofte i historiske bygninger eller i sentrale områder av byen, som gir enkel tilgang til populære turistattraksjoner og severdigheter. Her er noen av de mest kjente luksushotellene i Praha:

 1. Four Seasons Hotel Prague: Dette 5-stjerners hotellet ligger ved bredden av elven Vltava, i nærheten av Karlsbroen og gamlebyen. Four Seasons Hotel Prague kombinerer tre historiske bygninger med en moderne fløy og tilbyr elegante rom og suiter, en førsteklasses restaurant, en spa- og velværeavdeling, og et innendørsbasseng.
 2. Mandarin Oriental, Prague: Mandarin Oriental ligger i bydelen Mala Strana, en kort spasertur fra Karlsbroen og Praha slott. Hotellet er plassert i et tidligere kloster fra 1300-tallet og tilbyr luksuriøse rom og suiter, en prisbelønt spa, og flere spisemuligheter, inkludert en asiatisk restaurant og en vinbar.
 3. The Grand Mark Prague: Dette 5-stjerners hotellet ligger i en historisk bygning fra 1600-tallet i nærheten av gamlebyen og Wenceslas-plassen. Hotellet tilbyr romslige rom og suiter, en stor hage, en restaurant med tsjekkisk og internasjonal mat, samt et spa og et treningsstudio.
 4. Alchymist Grand Hotel & Spa: Dette luksushotellet er plassert i en barokkbygning fra 1500-tallet og ligger i nærheten av Praha slott og Karlsbroen. Alchymist Grand Hotel & Spa tilbyr elegante rom og suiter, en eksklusiv spa- og velværeavdeling, en gourmetrestaurant, og en sjarmerende bar med et bredt utvalg av drinker.
 5. Aria Hotel Prague: Aria Hotel er et 5-stjerners boutiquehotell i bydelen Mala Strana, i nærheten av Praha slott og Karlsbroen. Hotellet er inspirert av musikk og tilbyr temarom og suiter dedikert til ulike musikksjangre og artister, en takterrasse med panoramautsikt over byen, en prisbelønt restaurant, og en privat kino.

Disse luksushotellene i Praha tilbyr en uforglemmelig opplevelse og førsteklasses service for de som ønsker å nyte den tsjekkiske hovedstaden i stil og komfort.

Boutique-hoteller i Praha

Boutique-hotellene i Praha tilbyr en unik og personlig opplevelse for reisende som søker en mer intim og sjarmerende atmosfære. Disse hotellene er ofte mindre enn tradisjonelle hoteller og har en særegen design og stil. Her er noen populære boutique-hoteller i Praha:

 1. Emblem Hotel: Dette 5-stjerners boutiquehotellet ligger i gamlebyen, i nærheten av Karlsbroen og gamlebytorget. Emblem Hotel tilbyr stilfullt innredede rom og suiter, et eksklusivt spa, en takterrasse, og en elegant lounge. Hotellet har også et samarbeid med en lokal kunstgalleri og arrangerer regelmessig kulturelle arrangementer.
 2. The Nicholas Hotel Residence: Dette sjarmerende boutiquehotellet ligger i hjertet av Mala Strana, rett under Praha slott. The Nicholas Hotel Residence tilbyr romslige leiligheter og suiter med fullt utstyrt kjøkken, gratis Wi-Fi og moderne fasiliteter. Hotellets beliggenhet gir enkel tilgang til populære attraksjoner som Karlsbroen og John Lennon-muren.
 3. Hotel Josef: Hotel Josef er et moderne designhotell som ligger i gamlebyen, i nærheten av gamlebytorget og jødekvarteret. Hotellet tilbyr lyse og romslige rom med minimalistisk design, et velutstyrt treningsstudio, en hage og en restaurant som serverer frokostbuffé med ferske, lokale råvarer.
 4. BoHo Prague Hotel: Dette 4-stjerners boutiquehotellet ligger i nærheten av gamlebytorget og Wenceslas-plassen. BoHo Prague Hotel har en moderne og sofistikert stil, og tilbyr elegante rom, et innendørsbasseng, et spa og en restaurant som serverer internasjonal mat.
 5. The Golden Well Hotel: The Golden Well Hotel ligger i nærheten av Praha slott og tilbyr panoramautsikt over byen. Hotellet er plassert i en renessansebygning og tilbyr luksuriøse rom og suiter med antikke møbler og moderne fasiliteter. Gjestene kan også nyte hotellets gourmetrestaurant, takterrasse og romantiske hage.

Boutique-hoteller gir en unik og minneverdig opplevelse for reisende som ønsker å bo på et sted med særegen karakter og personlig service. Disse hotellene ligger ofte i historiske bygninger eller i sentrale områder av byen og tilbyr en flott base for å utforske alt Praha har å tilby.

Mellomklassehoteller i Praha

Mellomklassehotellene i Praha tilbyr en komfortabel og rimelig overnattingsmulighet for reisende som ønsker et godt nivå av service og fasiliteter til en mer overkommelig pris. Her er noen populære mellomklassehoteller i Praha:

 1. Hotel Kampa Garden: Dette 3-stjerners hotellet ligger på Kampa-øya, i nærheten av Karlsbroen og Mala Strana. Hotel Kampa Garden tilbyr enkel, men komfortabel innkvartering med moderne fasiliteter, gratis Wi-Fi og en frokostbuffé. Hotellet har også en terrasse med utsikt over elven Vltava.
 2. EA Hotel Jeleni Dvur: EA Hotel Jeleni Dvur er et 3-stjerners hotell som ligger i nærheten av Praha slott og Strahov-klosteret. Hotellet har en historisk atmosfære og tilbyr romslige rom med klassisk innredning, gratis Wi-Fi, og en restaurant som serverer tsjekkisk og internasjonal mat.
 3. Hotel Anna: Dette sjarmerende 3-stjerners hotellet ligger i Vinohrady-området, en kort spasertur fra Wenceslas-plassen og nasjonalmuseet. Hotel Anna tilbyr koselige rom med moderne fasiliteter, en frokostbuffé og en hagepaviljong for avslapning.
 4. Ibis Praha Old Town: Ibis Praha Old Town er et 3-stjerners hotell som ligger i gamlebyen, i nærheten av gamlebytorget og Palladium kjøpesenter. Hotellet tilbyr moderne og funksjonelle rom, gratis Wi-Fi, en restaurant og en bar som er åpen 24 timer i døgnet.
 5. Motel One Prague: Dette 3-stjerners hotellet ligger i nærheten av både gamlebyen og Karlin-området. Motel One Prague tilbyr stilfullt innredede rom, en frokostbuffé med økologiske råvarer, gratis Wi-Fi, og en loungebar hvor gjestene kan slappe av etter en dag med sightseeing.

Mellomklassehoteller gir en god balanse mellom pris og komfort, og er et ideelt valg for reisende som ønsker å nyte byens severdigheter og attraksjoner uten å bruke en formue på overnatting. Disse hotellene ligger ofte i sentrale områder av byen, noe som gir enkel tilgang til populære turistattraksjoner og offentlig transport.

Budsjett- og lavprishoteller i Praha

Budsjett- og lavprishoteller i Praha tilbyr rimelige overnattingsmuligheter for reisende som ønsker enkel og funksjonell innkvartering til en lav pris. Disse hotellene kan variere i stil og fasiliteter, men de tilbyr generelt grunnleggende bekvemmeligheter og en god beliggenhet for å utforske byen. Her er noen populære budsjett- og lavprishoteller i Praha:

 1. Czech Inn: Dette budsjettvennlige hotellet ligger i Vinohrady-området, kjent for sine vakre parker og livlige barer og kafeer. Czech Inn tilbyr private rom og sovesaler, samt en felles stue og et kjøkken. Hotellet har også en bar i kjelleren og en frokostbuffé mot en ekstra avgift.
 2. Hostel Downtown: Hostel Downtown ligger i sentrum av Praha, i nærheten av gamlebytorget og Wenceslas-plassen. Dette lavprishotellet tilbyr private rom og sovesaler, gratis Wi-Fi, et felleskjøkken, og et felles oppholdsrom. Hostel Downtown arrangerer også regelmessige sosiale aktiviteter og utflukter for gjestene.
 3. Hotel Prokopka: Dette 2-stjerners hotellet ligger i Zizkov-området, en kort trikketur fra gamlebyen og Wenceslas-plassen. Hotel Prokopka tilbyr enkel, men komfortabel innkvartering i private rom med eget bad eller felles bad. Hotellet serverer en kontinental frokostbuffé og tilbyr gratis Wi-Fi.
 4. Hotel Adeba: Hotel Adeba er et 3-stjerners budsjetthotell som ligger i nærheten av Karlin-området og Florenc bussterminal. Hotellet tilbyr private rom med eget bad, gratis Wi-Fi, en frokostbuffé og en avslapningsavdeling med boblebad og badstue mot en ekstra avgift.
 5. Plus Prague Hostel: Dette budsjettvennlige vandrerhjemmet ligger i Holesovice-området, en kort trikketur fra gamlebyen og Praha slott. Plus Prague Hostel tilbyr private rom og sovesaler, et innendørsbasseng, et treningsstudio, en restaurant og en bar. Gjestene kan også benytte seg av gratis Wi-Fi og felleskjøkkenet.

Budsjett- og lavprishoteller er et godt valg for reisende som ønsker å spare penger på overnatting mens de utforsker den vakre tsjekkiske hovedstaden. Disse hotellene tilbyr enkel og funksjonell innkvartering, og mange har også fellesområder hvor gjestene kan møte andre reisende og dele tips og erfaringer.

Vandrerhjem i Praha

Vandrerhjem i Praha tilbyr en rimelig og sosial overnattingsmulighet for backpackere, solo-reisende, og de som ønsker å spare penger på innkvartering. Vandrerhjemmene har ofte felles sovesaler og fellesområder der gjester kan møte andre reisende og utveksle tips og historier. Her er noen populære vandrerhjem i Praha:

 1. Sir Toby’s Hostel: Sir Toby’s Hostel ligger i Holesovice-området, en kort trikketur fra sentrum. Vandrerhjemmet tilbyr private rom og sovesaler, en koselig fellesstue, et kjøkken, en hage med grillfasiliteter og en bar i kjelleren. Sir Toby’s arrangerer også regelmessige sosiale aktiviteter og utflukter.
 2. Hostel One Home: Dette vandrerhjemmet ligger i nærheten av gamlebyen og Wenceslas-plassen. Hostel One Home tilbyr sovesaler og private rom, gratis Wi-Fi, et felleskjøkken og en felles stue. Vandrerhjemmet har et vennlig og sosialt miljø og arrangerer daglige aktiviteter og kveldsarrangementer.
 3. The MadHouse Prague: The MadHouse Prague ligger i gamlebyen, i nærheten av populære turistattraksjoner som gamlebytorget og Karlsbroen. Vandrerhjemmet tilbyr sovesaler, gratis Wi-Fi, et felleskjøkken og en felles stue med TV og spillkonsoller. The MadHouse er kjent for sitt livlige og sosiale miljø og arrangerer regelmessige fester og aktiviteter.
 4. Mosaic House: Mosaic House ligger i nærheten av Karlsbroen og Mala Strana. Dette miljøvennlige vandrerhjemmet tilbyr private rom, sovesaler og til og med noen luksusleiligheter. Fasilitetene inkluderer gratis Wi-Fi, en restaurant og bar, en takterrasse og et felleskjøkken. Mosaic House er også vert for konserter og DJ-arrangementer.
 5. Hostel Santini Prague: Dette vandrerhjemmet ligger i nærheten av Praha slott og Karlsbroen, i hjertet av Mala Strana. Hostel Santini Prague tilbyr sovesaler og private rom i en barokkbygning med historisk sjarm. Fasilitetene inkluderer gratis Wi-Fi, et felleskjøkken og en felles stue.

Vandrerhjemmene gir reisende en økonomisk og sosial overnattingsmulighet, og mange har en sentral beliggenhet som gjør det enkelt å utforske byens severdigheter og attraksjoner. Disse vandrerhjemmene er ofte vert for aktiviteter og arrangementer som bidrar til å skape en vennlig og livlig atmosfære.

Leilighetshoteller og ferieutleie i Praha

Leilighetshoteller og ferieutleie i Praha tilbyr en mer hjemmekoselig og fleksibel overnattingsmulighet for reisende som ønsker mer privatliv og selvbetjening. Disse alternativene er ideelle for familier, par og lengre opphold, da de ofte inkluderer fullt utstyrte kjøkken og separate oppholdsrom. Her er noen populære leilighetshoteller og ferieutleie i Praha:

 1. Aparthotel City 5: Aparthotel City 5 ligger i Smichov-området, i nærheten av Andel kjøpesenter og metrostasjon. Hotellet tilbyr romslige leiligheter med ett eller to soverom, fullt utstyrte kjøkken, gratis Wi-Fi og en døgnåpen resepsjon. Hotellet har også en felles hage og parkeringsplasser.
 2. Residence Bologna: Residence Bologna ligger i gamlebyen, en kort spasertur fra Karlsbroen og gamlebytorget. Dette leilighetshotellet tilbyr studioer og leiligheter med ett eller to soverom, fullt utstyrte kjøkken, gratis Wi-Fi og daglig rengjøring. Residence Bologna har også en italiensk restaurant og en bar på stedet.
 3. Wenceslas Square Terraces: Wenceslas Square Terraces ligger på Wenceslas-plassen, i hjertet av Praha. Dette ferieutleiestedet tilbyr moderne leiligheter med ett eller to soverom, fullt utstyrte kjøkken, gratis Wi-Fi og klimaanlegg. Gjestene kan også benytte seg av en døgnåpen resepsjon og parkeringsplasser.
 4. Old Town Square Apartments: Old Town Square Apartments ligger i gamlebyen, rett ved gamlebytorget og astronomiske klokke. Ferieutleiestedet tilbyr romslige leiligheter med ett til fire soverom, fullt utstyrte kjøkken, gratis Wi-Fi og vaskemaskin. Noen av leilighetene har også balkong eller terrasse med utsikt over gamlebyen.
 5. Royal Route Mansions: Royal Route Mansions ligger i Mala Strana, i nærheten av Praha slott og Karlsbroen. Dette ferieutleiestedet tilbyr stilfullt innredede leiligheter med ett eller to soverom, fullt utstyrte kjøkken, gratis Wi-Fi og satellitt-TV. Leilighetene ligger i en historisk bygning med en sjarmerende indre gårdsplass.

Leilighetshoteller og ferieutleie gir reisende muligheten til å bo i et mer komfortabelt og hjemmekoselig miljø, samtidig som de nyter fleksibiliteten og uavhengigheten av å ha sitt eget kjøkken og oppholdsrom. Disse alternativene finnes ofte i sentrale områder av byen, noe som gir enkel tilgang til populære turistattraksjoner og offentlig transport.