Hot Potte: Fondy på kinesisk

Restauranter & Barer i Kina
I Kina vil du rask oppleve at matkulturen er svært annerledes enn det vi er vant til i Danmark og ja i hele Europa for den saks skyld. Og hvis du har prøvd kinesisk mat som f.eks. en China boks i Danmark, så vil du oppleve at det ikke likefrem er det som vi i Danmark “tror” er kinesisk, som du faktisk vil komme til å spise i Kina. Noe lignende en China boks kan bli funnet i Hong Kong, men ikke fleste andre steder i Kina. Men maten skal helt sikkert bli prøvd og bli opplevd det samme hvor i Kina du reiser hen.
Hot Potte er svært vanlig i Kina og helt sikkert verdt å prøve. Særlig om vinteren eller i regnvær når man fryser, er det svært populært og man vil da ofte kunne se lange kuene utenfor de spesielle hot potte restauranter. Hvis en restaurant tilbyr hot potte er det som regel det eneste man kan bestille det. Det er fordi hot potte er spesiell ved å ha dit innrettet border med gass og en stor gryte i midten av hver bord.
Hot Potte er egentlig en suppe, som gjerne er svært sterk, hvortil man bestiller ruller av tynt skåret rådt kjøtt, gjerne lam eller storfekjøtt og en masse forskjellige grønnsaker og tofu. Dette tilbehør blir dyppet så ned i gryta inntil det skifter farge eller konsistens og så er det ferdig. Du putter selv ned tilbehøret i gryta og fisker opp det med pinnene dine når det er klart til å spise. Noen steder er det forskjellige sauser du kan dyppe kjøttet eller grønnsakene i etterpå, det er gjerne en slags soya eller peanøtt buter.
Hot Potte er svært populær i Kina, både blant kineserne og blant utlendinger og det oppstår rask en svært hyggelig og intim stemning omkring det runde borden med den varme suppen damp. Det er en veldig god måte å få og holde varmen på om vinteren.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.