En historierik sydentur

rhodos

Rhodos by

Det artige med å oppleve nye deler av verden er all historien forbundet med det stedet, og når man er på ferie i utlandet merker man fort at ruiner, gamle borger og gamle kirker og klostre er en mye brukt turistattraksjon. De aller fleste stedene i Europa har en lang historie, og hva er vel mer morsomt enn å aktivt lære om historien når man drar til syden?

Hvis man vil på en sydentur hvor man kombinerer strandliv og god mat med historie, så er en av de utallige middelhavsøyene et godt valg. Disse har vært flittig brukt i tusener av år, og spesielt de siste tusen årene har satt sine spor på disse øyene. Så godt som hver eneste middelhavsøy har sin egen historie, men det er noen spesielle som har ekstra mye historie å by på.

En av de mest historierike øyene er Rhodos, og rundt om på øya finner man veldig mye ruiner fra antikken, i tillegg til nyere tid. Rhodos by har også vært hjemmet til en av verdens syv underverker, med den gigantiske statuen av solguden Helios. Statuen var kjent som Kolossen på Rhodos, og ble bygget så tidlig som 550 år før vår tidsalder. Dessverre ble den ødelagt av et jordskjelv 224år senere, og da var det slutt på kolossen som nesten var på størrelse med Frihetsgudinnen i New York.

Rhodos by er også en av de best bevarte middelalderbyene i Europa, og overalt i byen finner man eksempler på dette. Midt inne i byen ligger den gamle middelalderbyen som nå er full av turistbutikker og restauranter. Det er likevel rikelig med historie rundt om i byen, og det anbefales å booke en guide som kan ta dere med rundt på en omvisning.

Zeus og gigantene

Zeus og gigantene

Naboøya Kreta er også proppfull av gresk historie fra alle tidsepoker, og mytene skal ha det til at dette er fødestedet til den greske guden Zeus. Øya huser den arkeologiske byen Knossos, som var senteret i den minoiske kulturen. Det artige med denne byen er at den er delvis rekonstruert, så man kan gå rundt i ruinene samtidig som man ser hvordan forskere tenker at byen var for hundrevis av år siden.

Hvis man vil til en storby og fortsatt oppleve kultur og historie, så er de store spanske byene er godt valg. Både Barcelona, Madrid, Sevilla og Granada har rik historie, selv om den er nyere enn historien man finner på middelhavsøyene. Her kan man i tillegg kombinere inn en shoppingtur om man skulle ønske det.

Til tross for at du har fått listet opp noen gode eksempler på historiereiser her, er det stort sett historie å finne overalt i Europa. Så godt som alle reisemål har en lang historie bak seg, og det gjelder bare å sette seg litt inn i historien, så blir det interessant å komme ned dit. I tillegg til typiske feriesteder har så godt som alle de større europeiske byene en lang historie, og blant annet øst-europeisk historie er veldig interessant, i tillegg til at det gir muligheten for billig luksus og mye shopping under oppholdet.