Higuey

“Hjertet Min banker for Higuey, hovedstaden i provinsen Altagracia i Den Dominikansk Republikk, hvor jeg har kakaoplantasjen min. Her ute finner du det enkle livet, og ord som pålitelighet, elskelighet, menneskelighet og respekt kjennetegner den opprinnelige befolkningen. De ser på deg som likeverdig og går ikke opp i dine titler eller penger. Higuey er ingen turistby i tradisjonell forstand. Her er ganske sikkert suvenirbøter, men glem gågater og kaféturisme. Til gjengjeld kan du få altfor nesten ingen penger og oppleve fantastisk håndverk. Salmakerer og gammelt fint møbelhåndverk f.eks. Gatenavn bruker de ikke på øya, så det krever lokal guide å finne rundt.
Du ser mennesker her ute, hvis rikdom overstiger det vi danskere kan fatte, men også byslummer og ekstrem fattigdom. Det er autentisk på godt og vondt. Forrykende naturskjønnhet hører med til bildet, og jeg er dypt fascinert av denne flekken på jorden!”
Beste hotell:

Jeg holder mest av Punta Cana Resort , hvor det både er hotell og villaer. Utsikten er turkisfarget vann, perlehvit sand og palmer. Her er masser av plass, også til tjenestefolk, og vi anses for lutfattige av de lokale, når vi ankommer uten tjenerstap!
Beste restauranter:

Man går ikke ut og spiser i Higuey, så kjøp selv kylling, storfekjøtt og skjønn frukt.

Kjøtt finnes i byens to flott supermarked. Prøv også de lekre krydderbollepølsene! Frukten, som er fin og usprøytet, fordi det ikke er råd til sprøytemidler, kjøpes i bøter ved plantasjene. Pappaja, grapefrukt, banan og appelsiner er solmodne og sprengfullt med sødme og smaker.
Punta Cana golfklubb byr på internasjonalt kjøkken. Rike amerikanere har med eget kokk til frokosten, men jeg vil anbefale Punta Canas morgenbuffe. Legg merke til bananene i alle avskygninger: som mos, som friske i mange svart, som tilbehør, som bananbrøt, alt!
Beste butikker:

På Vejen mellom Punta Cana og Higuey framstilles verdens beste sigarer . Bedre enn de cubanske! Se dem bli rullet, og kjøp dem med deg. Prøv sigarer rullet med vaniljeblad. Det er som å røyke ren vanilje. Spør om vei til byens beste salmaker . Se verkstedet og kjøp det flotteste håndsydde hodebekledningen, saler, grimer til hesten din. De fleste krykkjene westernstil, men du kan også få utstyr til engelsk ridning. To store luksus-supermarked tilbyr merkevarer som Levis, Nike, Puma og andre internasjonale merker til veldig gode priser! Mine sønner elsker det. I en liten by ved navn La Outra Banda har tredje eller fjerde butikk på venstre hånd utstyr til landbruk. En fantastisk machete i håndsydd lærkjede koster 60 kr.
Smørhullet min:

Jeg elsker plantasjen min , og alle er velkomne der ute, skjønt det for et utrent øye bare er en masse blandete tre. Det krever forklaring å se dybden og skjønnheten. Kakaofrukter har mange forskjellige farger, og det er tilfeldig, om de er rosa, grønne eller lilla!

Hvaler kan med litt hell sees med det bare øyet fra stranden i januar-februar. Katedralen er vidunderlig pen inne i med lysinnfall gjennom de fargede glassmosaikkene.
Beste tips:

Book en engelsk- og spansktale sjåfør og forklar hva du gjerne vil se og kjøpe. Så opplever du de riktige stedene og priser. Avtal økonomien på forhånd, gi gode drikkepenger og sørg for å behandle ham respektfullt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.