Handicapreiser

I den liten italienske kystbyen, San Felice Circeo, som bare ligger litt over 100 KM sør for Roma, finner man det tyskeid feriesenter, San Felice Circeo, som er fullt tilgjengelig for rullestolsbrukere. Et opplagt feriemål for handicapreiser.

Feriecenteret San Felice ligger vakkert ved Middelhavet og den gamle Bjergby av samme navn som senteret omgitt av skjønn natur og med fjellet Monte Circeo i sin “bakhagen”. Den lokale marinaen er hyggelig i sommermånedene, og nær ved feriesentrets eget strand ligger områdets bar og restauranter.

Handicapreiser for mange

Italieneren Avagliano grunnla ideen til senteret i starten av 70-tallet. Han arbeidet den gang i Tyskland med rehabilitering av handikappede og ble konfrontert med de besværlighetene som var knyttet med å holde ferie som rullestolsbruker. Med økonomisk hjelp fra rullestolsbrukere i Tyskland grunnla Avagliano feriesentret i San Felice.
Siden har mange tyskere og italienere gjennom årene brukt stedet som feriemål. I de senere årene har også engelskmenn og Skanninaverer reist til San Felice for å nyte solen, vannet og stranden og den familiære atmosfæren, som preger senteret.

Fullt tilgjengelig for rullestolsbrukere

Det er i særdeleshed grupper og familier, som finner stedet som et opplagt feriemål, og mange gjester kommer igjen år etter år.
Alt er tilgjengelig på feriesentret, og med årene er det blitt utvidet og har i dag over 40 fullt tilgjengelige rommer og hus fordelt på feriestedet, som også tilbyr større familiehus med eget terrasse. Feriesentret har tennis- og basketballbane, små terrasser og hager, festsal, ett velassortert bar og viktigst: En full tilgjengelig strand.
Det er da heller ikke luksus eller smart interiør, som lokker gjestene til. Her er verken fjernsyn eller minibar på rommene. Til gjengjeld finner man en hyggelig og familiær stemning, som veier opp firestjernet luksus.
Som bilreisende er senteret et opplagt utgangspunkt for handicapreiser til Napoli, Roma, Capri, Mønte Cassino og Pompeii kombinert med båter- og solferie.

Handicapreise med eget strand

Til feriesenterets eget strand er det litt over en halv times gåtur. Man kan også velge å kjøre med senterets heisbuss, som gratis kjører gjestene sine daglig til og fra stranden.
Strandområdet er fullt tilgjengelig. Det er ramper og fliser fra strandpromenaden til hele området. Snille hjelpere og strandrullestoler er til rådighet for dem som ønsker å komme i vannet. På området er det liggestoler i god høyde, parasoller, toalett og garderober med dusjer. Man kan velge å kjøpe liggestol og parasoll for en enkelt dag eller en hel uke.
I år har feriesentret også åpnet sitt eget strandbar. Strandpromenaden byr likevel også på andre bar og restauranter, hvis tørsten eller sulten melder seg.

Dans under åpen himmel

Et opphold på feriesentret inkluderer morgenbuffe med mulighet for å lage lunsjmatpakke samt 2 retters middag om kvelden. Middagen er enkel men velsmakende og blir servert som oftest på utendørs terrasse. Noen kvelder er det fest med tyske og italienske spesialiteter og levende musikalsk underholdning. Her er stemningen i top, og hvis været tillater det det det oftest gjør, foregår både spising og dans under åpen himmel. Personalet deltar i festlighetene, og som gjest fornemmer man at her er det plass til alle.

Utflukter på handicapreiser til Italia

Kommer man i eget bil er det rik mulighet for å se området, som byr på flott natur og pene kystbyer. Ad en flott panoramavei kan man kjører til fyrtårnet, hast Faro og ut på kappet til ljå Crocette. Her får man et storslått utsyn over Den pontinske Sletta og over havet ut til de pontinske øyene. Den gamle bydelen San Felice Circeo ligger på fjellet og her ånder det en fredfylt atmosfære med små serveringssteder. Den nye delen av San Felice Circeo ligger i dalen og tilbyr både butikker, bar og restauranter, så har man lyst til å spise ute, er det her mulighet for et ekte italiensk måltid. Tar man en hel dag kan man kjøre til f.eks. Roma, Napoli og Capri. Fra havnen i San Felice Circeo kan man seile med tilgjengelig båt til øya Ponza.
Til handicapreisende med fly tilbyr feriesentret både utflukter til de omkringliggende byene samt dagutflukter til bl.a. Roma, Capri, Napoli og andre interessante steder. Utfluktene skjer i senterets heisbusser med guidet sjåfør, som har kjennskap til de tilgjengelige severdighetene samt hvor man finner rullesstoltoaletter.

Skal handicapreisen din by på sol og strand i gode, tilgjengelige omgivelser er feriesentret San Felice Circeo et godt bud på et avslappet opphold med samtidig mulighet for å se noen av Italias mange kulturskatter.

Feriecenteret San Felice Circeo ligger i den sørlige delen av Lacio ca. halvannen times kjøring sør for Roma. Transport til og fra flyplass kan bli arrangert. Finn flere opplysninger på www.handitours.dk
, eller ring til Handitours på tlf.: 7022 7252.

Dagutflukt til Roma

På en dagutflukt med feriesentret San Felice Circeo kan man nå å se Romas severdigheter: Peterskirken, Colosseum, Pantheon, Piazza Navona med Berninis Flodernes Fontaine, Den spanske Trappen ved Piazza di Spagna og det pene fontenen, Fontana di Trevi. (Husk å kaste en mynt i fontenen, så sikrer man seg å komme tilbake).
Tilgjengelige toaletter finnes ved Peterskirken og Colosseum. På Piazza Navona og Piazza di Spagna (ved den spanske trappen) blir underjordiske toaletter med adgang forefunnet via heis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.