Frister det med sommer-OL i Rio?

Den brasilianske storbyen har lenge sett fram mot sommerens store begivenhet, og det virker nå som det meste er i ferd med å bli klart til åpningen av verdens største idrettsarrangement fra 5. til 21. august.

Årets leker blir de 31. i rekken og Rio ble tildelt lekene i 2009 i konkurranse med Chicago, Madrid og Tokyo. Rekordmange utøvere reiser til Sør-Amerika, og det kommer garantert til å bli noen fartsfylte og spennende uker.

Rio byr på noen fantastiske naturomgivelser. Her ser du flotte Sugar Peak i bakgrunnen.

Rio byr på noen fantastiske naturomgivelser. Her ser du flotte Sugar Peak i bakgrunnen.

Bilde: dany13

Norske medaljehåp

Norge er blant landene som har de strengeste utvalgskriteriene. Dette betyr at vi kun sender etablerte utøvere som kan hevde seg i toppen eller unge stortalenter som er med for å lære, og hos bet365 kan du holde deg informert om formutviklingen fram mot lekene. Etter fjorårets VM-triumf må håndballjentene finne seg i å være blant de største norske gullhåpene. Norges mest populære landslag bør komme seg greit videre fra gruppen med Romania, Montenegro, Brasil, Spania og Angola. Vi har alltid sendt gode robåter, og det store håpet vårt denne gangen er Are Strandli og Kristoffer Brun i dobbeltsculler. I tillegg har er det store forventninger til Stig Andre Berge i bryting og Alexander Kristoff i sykling.

Slik skaffer du deg billetter

Grunnet den lange reiseavstanden for folk flest bør du ha gode muligheter til å skaffe deg billetter til de fleste arrangementene. Hos den offisielle leverandøren kan du informere deg om siste nytt ved billettsalget. Til mindre arrangementer og den innledende kvalifiseringen kommer det helt sikkert til å være mange ledige plasser, noe som betyr at du kan skaffe deg billetter når du er på plass i Brasil.

Transport og overnatting

Flyvninger til og fra Sør-Amerika behøver ikke å koste så mye som du tror. Det finnes blant annet flere reisesøkemotorer på markedet som hjelper deg med å finne rimelige billetter. Hoteller i Rio er ikke billige i løpet av lekene, og det kan derfor være lurt å bestille en pakkereise. Rio er en storby som ikke er særlig velegnet for gåing eller sykling. Heldigvis finnes det et effektivt metrosystem du kan benytte deg av. Dette gjør det også mulig å bo litt utenfor byen, hvor overnattingstilbudene ofte er noe rimeligere og fortsatt ikke utsolgt.

Ting å gjøre i Rio

Rio har en av verdens mest fantastiske beliggenheter og en natur de fleste av oss bare kan drømme om. Sugar Peak er alltid verdt et besøk, og det samme kan sies om Kristus-statuen som har en fantastisk utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Sørg allikevel for at du er tidlig ute ettersom det kan bli trangt om plassen i løpet av dagen. Velkjente Copacabana tilbyr et yrende strandliv, men det kan ofte være lurt å besøke noen av de omkringliggende strendene ettersom disse er mindre travle. Spisemulighetene er utallige, og det anbefales at du besøker en brasiliansk buffet. Her kan du fylle tallerkenen din med delikatesser hvor du betaler per kilo. Den brasilianske valutaen har falt relativt mye i verdi de siste par årene, noe som gjør at Brasil er et langt gunstigere reisemål for nordmenn i disse dager.