Fristelser i Brussel

Spis hos jernvarehandleren

I Brussels livlige kvarter, Ixelles, med de mange bygningene i Art Nouveau-stil ligger en spektakulær restaurant, som er innrettet i en gammel jernvarehandlerforretning fra 1903. I det autentiske lokalet med det store klokken og den vakkert svungene smedsjerntrappen, er veggene er dekket av 1001 jernvarehandlerskuffer. Her er en helt særlig stemning og mange pene detaljer, både i østersbaret og i selve restauranten. Fra kjelleren stiger pene kvinnelige tjenere opp med kjøkkenets spesialitet, som er skalldyr og fiskeretter. Her serveres også tradisjonelle belgiske retter. Husets kvinnelige vinkelner, Madeleine Deryhon, sørger for at man har flere enn 150 flasker vin å velge imellom. Gjennom tid har restauranten vært besøkte av stjerner som Alain Delon, Gerard Depardieu og mange flere. På restaurantens hjemmeside kan man studere den imponerende gjesteboken.

———————————
Hjemmeside
Webside
hjemmeside
———————————-

La Quincaillerie (på norsk: jernvarehandleren) Rue du Page/Edelknaapstraat 45 Tlf. 32 (0) 2 533 98 33 www.quincaillerie.be

Sjokolade…

er ikke til å komme utenom, når man besøker Brussel. Belgierne elsker sjokolade – åtte kilo spiser hver belgier i gjennomsnitt om året. Og det forstår man, når man smaker de himmelske bitene, laget av utsøkte råvarer. I Galeries St-Hubert finner man et utvalg av de mest eksklusive butikkene med pene vindusutstillinger, som lokker innenfor. “Neuhaus” og “Godiva” er blant de mest kjente. Selv om belgisk sjokolade også fås i Danmark, så smaker den nå best, når man kjøper den i hjemlandet, hvor den ikke inneholder tilsetningsstoffer for å få den til å holde.
Ekte belgisk i banken

Mer belgisk kan det nesten ikke bli. Blant den tidligere bankens marmorsøyler og under det vakkert hvelvet og dekorert taksglass serveres tradisjonelle belgiske retter med et moderne twist. Det er lagt vekt på at ingrediensene er belgiske, men ikke nok med det: Vinen er dyrket av belgiske vinbønder rundt om i verden og ølet – ja, det er selvfølgelig også belgisk produsert. Etter et godt måltid på brasserie Belga Queen, kan man bevege ned seg i sigar lounge i underetasjen, hvor man sitter i en stor bankboks med små bokser på veggene og bilder, som gir assosiasjoner i kolonitidens Belgisk Kongo. Et lite kuriosum er brasserie unisex-toaletter, hvem sin glasskabinett man kan se like gjennom, hvis man glemmer å låse. Så husk å låse!

Belga Queen
Rue Fossé aux Loups/Wolvengracht 32
Tlf. +32 (0)2 217 21 87
www.belgaqueen.be
Ixelles

Brussel er ett av de beste stedene å besøke, når det gjelder Art Nouveau, eller Jugendstilen, som stilretningen fra 1885-1910 også kalles. Alene i bydelen Ixelles er det masser av pene smale og høye bygninger med hvert sitt særpreg. Et besøk i Rue Américane 23-25 er et must, for her bodde den ledende belgiske arkitekten Victor Horta (1861-1947) selv. Stedet er i dag museum.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published.