Fra øy til øy

En fascinasjon for øyer

En øde øy er den perfekte beliggenheten for historieformidling gjennom filmer, TV-serier, bøker og spill. Øyer er ofte isolerte, avsidesliggende, mystiske og ukjente, noe som har satt den perfekte stemningen for historier helt siden den greske filosofen Platon fortalte myten om øya Atlantis for 2500 år siden. Vi kjenner vel alle til Jurassic Park, King King, Lost, Fluenes Herre og Robinson Crusoe, og mange har kanskje prøvd seg på spill som Avalon, Lost Island og Pirates’ Plenty: Battle for Gold? På bonus-no.com kan du finne et casino med gode bonustilbud og drømme deg bort til spennende eventyr på en øde øy fra din egen stue. Alternativt så kan du jo ta steget helt ut og utforske noen av disse øyene selv. Kanskje øyhopping er tingen for deg?

Øyhopping i Hellas – Bilde: Unsplash

Øyhopping i Hellas

Hellas er mer eller mindre synonymt med øyhopping. Det de ferierende i Hellas liker så godt med de greske øyer er at ting er så avslappet og lite jålete der. Det ikke uten grunn av Hellas er et av nordmenns mest populære reisemål, øyriket som har alt. Det er god båtforbindelse mellom de ulike øyene med mange og store ferger, og det er et hav av vakre øyer du kan besøke. På abcnyheter.no finner du det meste du trenger å vite om øyhopping i Hellas.

Øyhopping i Thailand

Thailand er også en populær destinasjon for øyhopping, og kan by på noen fantastiske og idylliske øyer. Noen av øyene har svært mange besøkende, men det er også flere relativt ukjente perler å utforske. Et populært alternativ er øyklyngen Koh Chang, som består av rundt 50 øyer. Koh Chang er også navnet på den største øya i denne klyngen, og er kanskje ikke overraskende den mest besøkte. Øyene har båthavner og ulike overnattingsmuligheter, og på noen av de bebodde øyene finnes det også hoteller. På de mindre øyene med begrensede overnattingsmuligheter er det lurt å forhåndsbestille.

Øyhopping i Norge

Øyhopping er ikke bare forbeholdt varmere og eksotiske strøk, det er også fullt mulig å gjøre dette i vårt langstrakte land. Norge og Hellas er faktisk landene med fleste øyer i Europa, så selv om klimaet er veldig forskjellig er øyhopping en utmerket ferieform i Norge. Du trenger dessuten ikke bo på vestlandskysten for å oppleve øyhopping, dersom du bor i Oslo har du muligheten til å ta rutebåt mellom øyene i indre Oslofjord. Du kan besøke visitnorway.no for å lære mer om hvordan du kan oppleve et fredelig avbrekk midt i travle Oslo. Andre populære steder for øyhopping er blant annet Nordland som har mer enn 18 000 øyer og idylliske Hvaler med sine vakre strender og svaberg. Det blir stadig mer trendy å feriere i Norge, og det er dessuten veldig praktisk at du ikke risikerer å møte på noen språk- eller kulturbarrierer på veien.

Øyhopping i Norge – Bilde: Unsplash

Vurderer du øyhopping på neste ferietur?

Øyhopping som ferieform kan være både intenst og avslappende, alt ettersom hva du foretrekker og hvor mange destinasjoner du har på besøkslista. Noen er mest opptatt av at det skal være en så avslappende aktivitet som mulig og foretrekker å loffe rundt. Det er fullt mulig å være impulsiv når man reiser mellom øyer, men det kan også være lurt å gjøre litt undersøkelser angående overnattingstilbud og båtruter. Vær oppmerksom på at enkelte øyer kan være travle i høysesongen, så dersom du er ute etter en mest mulig avslappende ferie bør du planlegge på forhånd.