Fotballbilletter

Fotball er verdens mest populære sport med over 250 millioner regelmessige spillere på verdensbasis. Norge er selvsagt intet unntak, og engasjementet strekker seg fra hobbyfotball med venner til proffspill i Tippeligaen. Og det er ikke bare de aktive spillerne som engasjerer seg; fotballinteresserte tilskuere utgjør en enda større andel som skaper stemning rundt omkring på norske fotballbaner. Mange reiser også utenlands for å se favorittlaget spille.

Med store fotballnasjoner som Spania, Tyskland og England en kort flyreise unna, er det ikke rart at det er populært å kombinere en weekendtur til en storby med å gå på fotballkamp. Men med en så stor oppslutning rundt fotball, hvordan får man da tak i billetter til kampene man vil se?

Forskjellige typer billetter
Vanligvis opererer man med flere forskjellige billettyper. Det er enkeltbilletter kun for én kamp og sesongbilletter for alle kampene, og de fleste vil også tilby deg rabatt om du kjøper flere. Hvor mye du betaler, vil være avhengig av plasseringen din på stadion, hvor nær du er banen og om du har ståplass eller sitteplass.

Fotballbilletter til norske kamper
billetter-til-fotballkamperDen øverste ligaen i Norge, Tippeligaen, er naturlig nok det arrangementet som trekker til seg flest tilskuere. Rosenborg har den største tilskueroppslutningen med et gjennomsnitt på nesten 14.000 tilskuere per kamp. Men med en kapasitet på Lerkendal Stadion på over 21.000 mennesker vil det fortsatt ikke være noe problem å skaffe en billett til de fleste kampene. Det samme vil gjelde for de fleste norske klubber. Det vil sjelden være utsolgt om det ikke er en helt spesiell kamp.

Du kan kjøpe billetter direkte gjennom klubbene eller på stadion. I tillegg samarbeider de fleste klubbene med forskjellige utsalgssteder slik at at det skal være lett å få tak i ledige billetter.

Fotballbilletter til utenlandske kamper
Å få billetter til de populære klubbene i utlandet, kan være litt vanskeligere enn å få en billett til en norsk kamp, og ofte vil ikke billettene bli lagt ut for alminnelig salg. Men ikke fortvil om du har drømt om å se Manchester United spille på Old Trafford, for det er fortsatt mange forskjellige måter du kan skaffe deg en billett på.

Om du ønsker å se favorittlaget ditt i utlandet, kan det først og fremst være lurt å melde seg inn i den norske supporterklubben. De vil vanligvis ha noen billetter de kan selge. Det er også vanlig å kunne kjøpe pakker som inneholder både billett, fly og hotell, slik at du kan ordne alt på en plass.

I tillegg til supporterklubber er det også reisebyråer som kan ordne pakketur med billetter, men her er det viktig å påpeke at det dessverre finnes en god del useriøse aktører. Så sørg for at du bruker et selskap som har et godt rykte og som helst er medlem av Reisegarantifondet. Om det er noe som skjer da, vil du lettere kunne få refundert utlegg.

Å reise og se en kamp, om det er i Norge eller utlandet, er en spennende opplevelse. For noen kan det å skaffe seg fotballbilletter virke litt uoversiktlig og vanskelig, spesielt når det gjelder populære klubber i utlandet, så vi håper du nå har litt mer oversikt over hvordan du gjør det og er klar for å dra på kamp og heie laget ditt fram.