Firenzes attraksjoner

Dra til Toscana og opplev Firenzes attraksjoner. Byen er betraktet som en av de peneste i verden. Her finner man pene bygninger og et hav av museer.

Firenzes viktigste attraksjoner

De fleste av Firenzes attraksjoner er samlet i den historiske bysentret og er derfor talent å nå til fots. I den østlige bysentret finner man en av Firenzes mest berømte attraksjoner, Duomo-domkirken. Skal man inn i kirken, skal man være forberedt på å stå i kø, men det er et godt tidsfordriv å se på kirkens pene nygotiske marmorfasade og spennende detaljer. Husk at man ikke må ha bare bein eller skuldre i kirken. Når man først er inne i kirken, har ventetiden vært det hele verdi. Det utrolig, pene marmorgulv og Brunellesichis kuppel, som er pyntet med fresker, er et ubeskrivelig syn, og utsikten fra kuppelens topp er ikke mindre fantastisk. Inne i kirkens krypt har man mulighet for å se ruiner av en kirke fra 300-tallet, og ved siden av kirken ligger det flott dåpskapellet. Dåpskapellets tak er pyntet med mosaikk, som illustrerer dommedag. Vil man se Michelangelos eller Galileis gravsted, skal man besøke Santa Croce, en pen renessansekirke, som også er beliggende i den østlige bydelen. I den nordlige bysentret ligger San Lorenzo. Denne gamle kirken har en kjedelig fasade, men innenfor gjemmer seg noen av Firenzes peneste skatter, som Michelangelos trapp og noen av Michelangelos blyanttegninger, og ikke minst kirkens flott kuppel. I gatene omkring San Lorenzo finner man utallige salgsbøter, hvor man kan kjøpe alt mellom himmel og jord, og husk endelig å prute om prisen. I Firenzes vestlige bydel finner man mange spennende attraksjoner, blant annet Firenzes broer. Ponte Vecchio er den eldste av dem. På broen ligger hus, som henger litt utover broens kanter, og i disse husene ligger gullsmedverksteder i gammeldags stil. På den andre siden av elven, finner man Boboli-Parken, et pustehull i storbyen. Utover å nyte det grønne, kan man se Amfiteatret, hvor de aller førsde operaene ble oppført. Parken hører til Palazzo Pitti hvor man kan betrakte uvurderlige kunstverk, og i Galleria del Costume kan man se hvordan hoffets klesskap så ut i 1700- og 1800-tallet.

Museer er en del av Firenzes attraksjoner

Firenze har alltid tiltrukket kunstelskere, og byen har et stort tilbud av fantastiske museer, som også er en del av Firenzes viktigste attraksjoner. Det meste berømte er Uffizierene, som også er verdens eldste kunstsamling. For å komme inn i museet kan man forvente å stå i kø i flere timer, selv om man kommer tidligere om morgenen. For å unngå å bruke størstedelen av dagen på å vente, kan man ringe på forhånd og bestille en billett, så kan man gå inn med det samme. Noen av Uffizierene mest berømte kunstverk er Venus’ fødsel, og Hertugen og hertuginnen av Urbino. Uffizierene er langt fra det eneste interessante museet i Firenze, også Accademia og Bargello, hvor man kan se fortryllende skulpturer, er et så avgjort besøk verdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.