Man finner et hav av florentinske og toskanske restauranter i Firenze, samt klassiske italienske restauranter, og restauranter, som søker inspirasjon i middelhavet. Det er en sann nytelse å besøke spisestedene i Firenze.
Generelt om restauranter i Firenze
Det er mange forskjellige navn på italienske restauranter, men i virkeligheten ligner ristorante, tattoria og osteria hverandre, både med hensyn til menyen og prisene. Et pizzeria er en billig restaurant, hvor man kan få den mest vanlige italienske maten, som pasta, pizza, kjøtt og fisker. Når man bestiller mat på en restaurant i Firenze, skal man være oppmerksom på at det er forskjellige priser, alt etter om man ønsker å ta med, stå ved baret eller sitte ved et bord. De fleste restaurantene legger 10 prosent betjening på regningen, men så velger man selv om man vil gi drikkepenger eller ikke. Det kan bli anbefalt å unngå restaurantene i midtbyen, hvor alle turistene befinner seg. Ta heller på en restaurant vekk fra severdighetene, hvor italienerne selv spiser, for det får man bedre mat og bedre service, ofte til billigere penger. De beste restauranter i Firenze, finnes i Santa Croce-kvarteret. Vil man spise som italienerne, skal man bestille antipasta, for eksempel Bruschetta. Til hovedrett spiser man fisk eller kjøtt, og til dessert blir ost, frukt eller lignende, og espresso bestilt til måltidets avslutning. Spiser man på en billig restaurant i Firenze, er det ofte ingen menyer, men man finner menyene på en tavle ett eller annet sted i restauranten, eller tjeneren forteller en hva de har å by på. På mange restauranter kan man forvente å bli henvist til et bord, hvor andre sitter, men det er en del av den florentinske stemningen.
De beste restaurantene i Firenze
Restauranten Il Latini er berømt for den artige og spesielle atmosfæren, som hersker i restauranten. Utenfor Il Latini venter folk i kø, inntil restauranten åpner. Når man kommer inn, blir man satt til bords sammen med fremmed, og det kommer en glad tjener, som forteller svært om maten, før han tar imot bestillingen. Har man råd til litt mer, kan man besøke den verdensberømte restauranten Enoteca Pinhiorria, som ligger tett på Santa Croce-kvarteret i Firenze. Restauranten har en av Europas største vinkjellere, med over 80.000 flasker kvalitetsvin. Vær forberedt på å bruke minimum 100 euro per person på et måltid i denne fornemme restauranten.