Finn billige flybilletter – 6 gode råd

Her finner du gode 6 råder til kjøp av flybilletter, når du skal ut å reise. De garanterer ikke at du alltid finner den billigste reisen, men du er hjulpet godt på vei: – ).
Kjøp flybilletten i god tid
Glem alt om billige restplasser – det blir funnet stort sett aldri på rutefly. Regelen er normalt at jo nærere du kommer til avreisedato, jo dyrt blir billetten. Dette skyldes blant annet at det på hver fly bare er reservert et bestemt antall “billige plasser”.
Vær fleksibel
Ofte er det store prisforskjeller mellom bestemte avreisedatoer og bestemte flyplasser. Ofte er det en god ide å fly til en stor by og fortsette reisen til reisemålet over land. En flytting av reisen med noen få dager kan gi en stor besparelse.
Sjekk ungdoms- og studiepriser
Disse priser er slett ikke så attraktive som tidligere, men det er selvfølgelig verdt å sjekke om det kan bli spart noe her. Generell er ungdoms- og studiepriser gyldige for unge under 26 år og heltidsstudent under 34 år, men dette varierer fra flyselskap til flyselskap.
Velg den riktige reisetiden
Ved korte reiser kan det ofte betale seg å være reist vekk natta mellom lørdag og søndag. Priser som gjelder mer enn 30 dager er ofte dyrere enn andre. Unngå såvidt mulig å reise i høytider som jul og påske – skal du reise i denne tiden, så book i god tid.
Sjekk prisen forskjellige steder
Stol ikke på andre reisende eller selgere på reisebyrå, som sier at de garanterer at et byrå alltid er billigst. Sjekker derfor alltid prisen ved flere forskjellige byrå – det er nemlig også ofte den enkelte konsulenten, som kan finne presis den beste og billigste billetten til deg. Tilbyr et byrå prisgaranti er det ofte BARE på presis den samme reisen – dvs. samme flyselskap, samme klokkeslett etc.
Kjøp billetten på internett
I fleste tilfeller vil du kunne finne den billigste flybilletten på internett. Det skyldes at reisebyråene har færre kostnader ved å selge billetten her. På Backpacker Planet kan du sammenligne 7 forskjellige reisebyrås priser – klikk på linken herunder.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.