Ferie i Ungarn

Dra på ferie i Ungarn, opplev den ungarske rivieraen Balatonsøen, de berømte ungarske kurbadene, smak ungarske spesialiteter, som gulasj og tokaivin, og besøk historiske byer.

Budapest og Nordungarn

Når man er på en ferie i Ungarn, er det nærest obligatorisk å besøke Budapest. Her kan man betrakte den berømte parlamentsbygningen, og bestige Gellértbjerget, for å oppleve en unik utsikt over Budapest. Fisker-bastionen og Matthia-kirken (fruen Vår kirke) er også et besøk verdt. Dessuten er noen av Ungarns beste kurbad plassert i Budapest. I flent kan bli Gellert- bad, Rudas, Ras og Kirlay nevnt. Hvis du vil prøve å bade I Szechnyibadene, ett av Europas største utendørsbad, skal du besøke Városliget, bedre kjent som Sentrum Park. Dessuten kan du i Sentrum park, blant annet, se 1000 års monument, Vajdahunyadslottet eller besøke Gundel restaurant, som er en av Budapests mest berømte restauranter. Det er likevel svært mer å se i Ungarn enn hovedstaden.

I Nordungarn finner du mange historiske byer, blant andre Esztergom. Esztergom var Ungarns hovedstad fra det tiende til det trettende århundredet. Her kan man betrakte et hav av pene bygninger, og i domkirken i Esztergom, kan man se ett av verdens største altermaleri. Ikke langt fra Budapest ligger Szentendre, en pen liten by med snodde gater og gamle hus. Szentendres sjarme tiltrekker mange turister, og er bestemt et hyggelig sted å besøke.

Ferie ved Balatonsøen

I Vestungarn finner duge Balatonsøen, også kalt Ungarns riviera. Ved Balatonsøen er det mulig å leie ferieboliger og tak på camping. Her kan du blant annet, bruke ferien på å bade, seile eller fiske. Balatonsøen er lavvannet på sørsiden og derfor svært barnevennlig, men, det kan være trengsel på denne siden av sjøen i høysesongen. Fra Balatonsøen er det ikke langt til Putzaten. På Putzaten kan man se de opprinnelige steppeområdene i nasjonalparkene, Hortobagy og Kiskunsag. Her kan man også besøke museer, for å se hvordan gjeterlivet var i tidligere tider. På Putzaten kan man også ri, bli kjørt rundt i hestevogn, eller se på hesteshow.
Mat og vin i Ungarn

På en ferie i Ungarn kan man smake veldig ungarsk gulasj, og skylle ned den med en av de berømte ungarske vinene Tokaj eller Bulls blood. Besøker man Nordøstungarn kan man se vinmarkene, hvor druene til Tokaj og Bulls blood (Egri Bikavér) er dyrket.