Ferie i Danmark

Når danske familier holder frie, ligger Danmark like utenfor døren, trygt og tilsynelatende velkjent og likevel smekkfullt med nye og spennende opplevelser for alle generasjoner.
Å late seg i sanden eller tumle med ungene i sanddynene og spise is på en havnepir er ferieopplevelser, fleste kan nikke gjenkjennende til. De fleste barna er også enige om at de store forlystelsesparkene som Tivoli, Bakken og Legoland er kjærkomne høydepunkt i en Danmark-ferie, liksom de spennende aktivitetsparkene som Djurs og Fårup Sommerland kaller legebarnet fram i enhver.
Danmark sett med nye øyne Men ferien gir også familien mulighet for å se på landet med helt nye øyne. Kanskje fra en
sykkelsal. Danmark har et vidt forgrenet nett av deilige sykkelruter, og bakkene er aldri stejlerer, enn at selv små bein kan forsere dem og gjennomføre familiens helt private Tour de Danmark.
Danmark sett fra en kano, som beveger seg ad en av de pene vannveiene, er på en gang naturopplevelse, avstressning og aktiv ferie for hele familien. Eller hva med å utforske noen av de utallige småøyene, som ligger i de danske farvannene, tilgjengelige med små hyggelige ferger?
Byferie eller bondegårdsferie Bor man i en by i hverdag, er bondegårdsferien et sikker hit. Barn eller barnebarn gjør store øyne, når det lykkes dem å få riktig melk ut av kua helt ved eget håndkraft. Men bor man på landet til daglig, er det nok snarere vaktskiftet på Amalienborg eller en tur i Københavns nye t-bane, som får fram stråleglansen i barneblikket.
Tidsreiser Liksom man kan flytte seg geografisk, f.eks. fra vestkystens ville kyster og strakte ut varmer til Fyns eller Sjællands milde landskap, kan man i Danmark også reise i tid. På de historiske opplevelsesenterne finner man seg selv midt i jernalder, bronsealder eller et annet sted i Danmark-historien, hvor lyd, dufter og omgivelser vekker fortidsmennesket i både barn og voksenene. Det er også masser av spenning for hele familien i å følge i våre stolte forfedre vikingenes fotspor og besøke ett av Danmarks vikingsentre, bygget opp omkring de sporene vikingene har satt seg i noen av landets mest naturskjønne områder.
Familien bor godt i Feriedanmark På Danmarks fleste feriesenter kjeder man seg aldri.
Det er tilbud om lek, sport og fleste andre aktiviteter til alle aldrer. Campingplassen byr på fellesskap og nærhet til naturen, mens hytta er den komfortable rammen om familiens ferie. Og på fleste av de store hotellene er det mulighet for å la seg skjemme bort i feriesesongen på et familieværelse til en rimelig pris.
Ferie Danmark

Leave a Reply

Your email address will not be published.