Erstatning for ødelagt ferie

Vi reiser mer enn noensinne til fjerne feriemål. Men uten forsikring kan ferien bli dyr. En blindtarmbetennelse eller et mindre uflaks ved kjøring på en scooter kan plutselig gjøre ferien til en riktig dyr fornøyelse. Når vi reiser riktig langt ut i verdenen, vil vi stå helt uten dekning for behandlingsutgifter på sykehusene og eventuell hjemtransport. Det har vi bare, når vi reiser innenfor Europa og i noen deler av Nordafrika og Midtøsten, hvor vi er dekket inn av vi velkjente gule trygdeskortet. Skal selv betale Uten en forsikring på reiser skal man ofte stille med en bankgaranti, og hjemtransport med ambulansesfly er dyrt. Det er hver år danskene, som må be Udenrigsministeriet om hjelp.
Men selv om det er hjelp med det praktiske som behandling og hjemtransport, betyr det ikke at Udenrigsministeriet betaler kostnadene. Med en reiseforsikring får man mulighet for en rekke dekninger som for eksempel sykehusbehandling, hjemtransport, erstatning for ødelagt ferie og praktisk og økonomisk hjelp på feriestedet. Reiseforsikringer kan man tegne hos reiseforsikringsselskapene og i mange tilfeller også hos den selskapet hvor man har familieforsikringen sin. Det finnes både enkeltsreiseforsikringer og årsreiseforsikringer, som egner seg best til folk, som ofte reiser. Verdt å huske Husk å opplyse fødselsdato, når du tegner reiseforsikringen din.
Det gjør det rask og praktisk å identifisere deg, hvis du er så uheldig å få en sykdom eller skade. Har du en kronisk lidelse, og er du i tvil om hvorvidt du er dekket, bør du få en forhåndssgodkjennelse av forsikringsselskapet din.

Leave a Reply

Your email address will not be published.