Er det lovlig å bevege seg rundt i bobilen når vi er på veien?

Det er ofte fristende å kunne bevege seg rundt i bobilen når dere kjører på veien. Det er ofte det du kan se når du ser på amerikanske eller andre utenlandske filmer, veldig befriende og behagelig, men dødsfarlig! Bilbelte er påbudt i Norge ved kjøring av biler, busser og bobiler. Du skal ha det på deg uansett, ingen unnskyldninger er godtatt.

Det er godt myndighetene er strenge på dette og følger opp med kontroller. For om du sitter som passasjer i en bobil og den kolliderer i bare 50 km/t og du ikke er spent fast i bilbelte, er det som å ta et falle 10 meter rett ned. Ingen gjør det frivillig, og å ikke ha på belte er det samme som å velge dette.

Statistikk er skremmende og på Statens Vegvesen sine nettsider så står det at hele 276 av de som omkom i bilulykker i perioden fra 2005 til 2008 ikke hadde på seg bilbelte, noe som tilsvarer 43% av alle som omkom den perioden på veien. Nå gjelder selvsagt ikke dette bare for bobilturister, men gir en pekepinn på hvor farlig det kan være å bevege seg rundt mens du kjører.

For din egen og andres sikkerhet, så påse at alle passasjerene har på bilbelte i bobilen før dere setter av sted. Så er dere sikre på å unngå unødvendige skader og ulykker på ferieturen.