Dykking i Thailand

Dykking i Thailand er en fantastisk opplevelse. Du dykker ned i det forholdsvis varme vannet, du har god siktbarhet, og du er omringet av de peneste korallrevene, fisker og andre fascinerende dyr. Det er som å dykke ned i en drømmeverden.
Generelt om dykking i Thailand
Dykking i Thailand er en opplevelse, man aldri glemmer. Har man bestemt seg for å ta på dykkerferie i Thailand , kan man ta dykkerutdannelsen sin på forhånd her i Danmark, men man kan selvfølgelig også velge å ta utdannelsen i Thailand, hvor det er et hav av dykkerbutikker, som byr på kurser på alle nivå. Det, man skal være oppmerksom på, er, om butikken er forsikret og om holdningen dens til sikkerhet. Det kan dessuten bli anbefalt å velge en skandinavisk instruktør, for det er av avgjørende betydning at man forstår undervisningen. Det blir likevel ikke en hindring, da det er atskillige dykkerbutikker, som tilbyr undervisning på dansk, svensk eller norsk. Du kan evt. undersøke dette via internettet, før du reiser. Når du planlegger reisen din, skal du huske at det skal gå minst ett døgn, fra du lukker din siste dykk, inntil du skal fly, for å forhindre at du får dykkersyke. Hvis du blir sjøsyk, skal du enten ha en pakke med sjøsyketabletter, eller si det i dykkerbutikken, når du bestiller turen, så er det tabletter om bord på båten. Husk også at det ikke er godt å drikke mye alkohol dagen før et dykk. Drikk helst ikke cola og kaffe, men vann og atter vann, for å unngå trykkfallsulykker. Det blir sagt at det er best å dykke i golfen, dvs. østsiden av Thailand, i april i oktober, og på vestsiden, fra oktober i april, på grunn av monsunen.
Dykking er en opplevelse for liv
Å dykke er en spennende opplevelse, uansett hvor man dykker. Men dykker man i Thailand opplever man som regel forholdsvis lette dykk, dvs. vannet er varmt, og det er god siktbarhet. Den gode siktbarheten gjør at man kan nyte synet av de forskjellige dyrene fra avstand, eller tettere på, hvis man ønsker det. Det skal likevel bli sagt at man aldri skal røre ved dyrene eller korallene, da begge deler kan være giftige. Dyrene kan dessuten være aggressive. Blant de mest populære steder til dykking i Thailand er Phi Phi Islands, hvor det finnes et frodig dyreliv, og Similanøyene på Thailands vestkyst, hvor man finner store variasjoner i undervannsopplevelsene. Når du dykker i Thailand , kan du oppleve skilpadder, sjøhester, haier, og hvis du er veldig heldig, kan du kanskje se en hvalhai, noe som er et svært sjeldent syn. Brenner man virkelig for dykking, kan man velge å prøve live-a-bord. Det er, når man bor på en båt og seiler til de forskjellige dykkerstedene, hvor man dykker opp til 4 ganger om dagen.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.