Driks og tips i Thailand

I Thailand er forventningen om tips litt avhengig av hvilken del av landet du besøker. Særlig på de viktige turistmålene er tips etter hvert blitt så standardisert at de ansatte blir lønnet så lavt at de er avhengige av de myntene turistene gir, så det bør man være oppmerksom på.

På restauranter kan 10 % være skrevet på regningen på forhånd, så sjekk etter. Ellers er 10 % driks en god tommelfingerregel. Alternativt kan man runde opp.

Gi tips i Thailand

Gi tips i Thailand

På hotellet bør pikkoloen få ca. fem kr. per koffert eller veske mens stuepiken bør ha mellom fem og 10 kroner pr. dag.

—-

På finere restauranter er tips inkludert i regningen, men du kan runde opp, hvis servicen er veldig god. Thaier er svært sjenerøse mennesker og de besøkendene forventes derfor også å gi noe tilbake igjen.

—–

  • Stuepiken: 20-40 baht (3,35-6,70 kr.) pr. dag pr. rom.
  • Pikkoloen: 20-40 bahr (3,35-6,70 kr.) pr. stk. bagasje – alt etter hotellets standard.
  • Kelnere: På de fleste større stedene innregnes service på 10 prosent – rund evt. opp til nærmeste 100 baht. De 10 prosent fordeles mellom servicepersonalet. Er service ikke innregnet, forventes det 10 prosent av regningsbeløpet.
  • Taxi: Når det kjøres uten taksameter i f.eks. en tuk-tuk, har sjåføren automatisk innregnet tips i prisen sin. Ved taksameter kan det gis 5-10 prosent av prisen.
  • Frisøren: 5-10 prosent – alt etter frisørsalongens standard.
  • Kommentar: En daglønn for en kelner i Thailand ligger på 300 (50,30 kr.). Unnlat å gi tips i form av mynter – det oppfattes som uforskammet. Får du en mynt tilbake etter å ha betalt med en seddel, er det imidlertid okay å gi mynten som tips.