Derfor bør du dra på bobilferie neste gang du skal feriere

Vi nordmenn elsker ferier, og ved enhver anledning pakker vi kofferten og reiser bort. De siste årene har imidlertid en ny feriefavoritt dukket opp – bobilferier. Bobiler er praktiske på mange måter og garanterer en ferie tilpasset deg og dine egne ønsker. Dessuten kan en bobilferie bli betraktelig rimeligere enn en hvilken som helst annen ferie, og du kan reise hvor enn du vil.

Reis på ferie når du vil

Det kanskje aller beste med en bobilferie, er at du kan reise akkurat når du vil. Alt som kreves er at du pakker og klargjør bobilen. Deretter står verden for dine føtter. Får du en fridag fra jobb, eller mangler du planer for helgen? Da er veien kort til en bobilferie enten i Norge eller i et av nabolandene våre.

Du slipper boutgifter

Når vi reiser, er vi avhengige av å ha et sted å sove. De fleste av oss legger oss inn på hotell eller leier hytte, men med en bobil slipper du disse utgiftene. Bobilen er en engangsutgift og en investering for fremtiden. Du sover nemlig direkte i bobilen, og trenger derfor ikke å stresse med overnatting på veien. Når kvelden senker seg kan du helt enkelt finne et egnet sted langs veien der bobilen kan parkeres, så kan du lene deg tilbake, lese en god bok, sjekke ut spilleautomaten Starburst som eksempel, og oppdatere deg på morgendagens planlagte kjørerute.

Du kan reise hvor du vil

Med bobilen kan du reise hvor du vil – alt som kreves er en fremkommelig vei. Det betyr at du kan kjøre Norge på langs eller på tvers, ta turen til Sverige eller til og med fortsette ferden nedover i Europa. En bobilferie krever mindre planlegging enn en hvilken som helst annen ferie, noe som gir deg rom til å være spontan og oppleve ting du ellers aldri ville ha opplevd. Ser du en flott strand langs veien eller vet at du er i nærheten av en attraksjon du vil få med deg kan du helt enkelt stoppe på veien eller ta en liten stikkvei for å ikke gå glipp av det du vil oppleve.

Du kan lage mat i bobilen

Et stressmoment ved enhver ferie er alle måltidene som skal inntas. Du må ut å finne en restaurant flere ganger daglig, eller dagligvarebutikker som selger ferdig mat du kan spise direkte. Det slipper du når du ferierer i bobilen din. Bobiler har nemlig plass til oppbevaring av tørrvarer og egne kjøleskap. Dessuten har de aller fleste integrerte komfyrer. Tar du en storhandel før du reiser på ferie har du med andre ord all maten du trenger direkte i bobilen, og du kan spise når du vil.

Pakk med så mye du vil

Når ferien står for døren, er det alltid vanskelig å vite hva du skal pakke med deg. Du kan nemlig ikke ta med alt, og kofferten har begrenset med plass. I bobilen har du masse lagringsplass, og du kan ta med deg så mye du bare vil. Med andre ord kan du pakke med deg klær til både solskinn og regnvær, og du kan ta med en rekke spill og aktiviteter som gjør ferien komplett.