Danmark og Norge åpner grensene

I dag kom nyheten om at grensene mellom Danmark og Norges åpner 15. juni. Det betyr at nordmenn som drømmer om Danmarksferie kan starte planleggingen.

Norge og Danmark har i stor grad fulgt hverandre når det gjelder smitteverntiltakene som er satt i gang for å bekjempe spredningen av koronaviruset. Mens danske myndigheter stengte landets grenser lørdag 14. mars, stengte Norges grenser mandag 16. mars.

29. mai slapp imidlertid Norges statsminister, Erna Solberg, nyheten om at grensene til Danmark åpner 15. juni. Den danske statsministeren, Mette Fredriksen, slapp nyheten om grenseåpningen samtidig i Danmark.

Det vil komme egne retningslinjer for reiser og smittevern både for nordmenn og dansker, og reglene er ikke nødvendigvis like i Norge og Danmark, poengterer Solberg under pressekonferansen klokken 14.00.

– Den globale pandemien har endret vårt syn på hverdagen. Den har blant annet satt en stopper for våre reiseplaner og tvunget oss til å tenke mer over hvordan vi lever, helt ned i den minste detalj, sier Flemming Bruhn, markedssjef for VisitDenmark i Norge.

Han har stor tro på at nordmenn vil finne seg til rette i Danmark, selv med enkelte restriksjoner og retningslinjer.

 –   For dem som nå vil reise trygt og ikke så langt, men likevel vil kjenne på den kontinentale følelsen av utlandsferie er Danmark er godt valg. Det er på tide å begynne å nyte livet, og det er på tide at vi ønsker nordmenn velkommen igjen, sier Bruhn.

Danmark er ifølge VisitDenmarks markedsprofil et av nordmenns favorittreisemål, og nordmenn assosierer ofte Danmark med god mat, København og Legoland.

–  Danmark er kjent for sine fornøyelsesparker, sin deilige matscene og sitt pulserende byliv der store byer som Aarhus og København, men også mindre byer som Aalborg og Odense, har en rekke fristelser å by på. Jeg tror at den danske livsstilen gjør at nordmenn finner seg godt til rette i byene våre, sier Bruhn og legger til:

–  Danmark kan også by på nostalgiske badehotell og idylliske feriehus, vi har slott og kroer, for ikke å nevne den langstrakte kystlinjen. Vi har noe for enhver!

I 2019 sto nordmenn for 2,3 millioner overnattinger, som gjør Norge til det nest største markedet etter Tyskland.