Damp – Tyskland – naturist

Hører du til dem som synes at den danske sommeren, og dermed muligheten for å utfolde naturistlivets gleder er for kort? Så skulle du overveie et vaskeekte wellnes ferie til ett av de fleste kurstedene i Tyskland!

Vi er et par som prøvde et slik opphold i det tidlige våren. Det var første gang vi tok slik en tur, men det blir antagelig ikke den siste. Valget falt på et sted som heter Ostseebad Damp, og som er beliggende ca. 60 KM sør for Flensburg. Her følger en kort beskrivelse av forholdene i Damp. Du kan for øvrig se mer på følgende web-adresse: http://www.damp-urlaub.de

Etter å ha søkt forskjellige steder på internett falt valgene våre som sagt på Ostseebad Damp beliggende sør for Flensburg (se kort nederst).

Skjønn beliggenhet ut til Østersjøen
Stedet er skjønt beliggende ut til Østersjøen, og kan nærest bli betegnet som en ferieby med alt det hjertet begjærer av fritids- og sportsaktiviteter, og altså også alt innen wellne og saunadyrking. Det er en superskjønn strand med tilhørende strandpromenade, og en del av stranden er reservert til nakenbading. Det skjønne området gir videre mulighet for både gå- og løpeturer.

I Tyskland er begrepet FKK (lik med naturisme) en helt naturlig del av mange badeland og offentlige sanuaer, og altså slik også i Damp. Alt like fra garderober til diverse saunaer og dampbad er felles for menn og kvinner. Det ca. 3000 m2er store sauna og wellnesområde gir slik mulighet for en deilig og trygg naturistopplevelse. Prisene må bli sagt å være ytterst rimelige. Et opphold fra mandag i onsdag på et fin hotellrom av middels standard, hit pensjon med frokost og kveldsmat, full adgang til badeland, wellnes og saunaland samt treningsstudio alle tre dager, ett par wellnesbehandlig av ca. 1 time med aromabad, dampbad, såpepeeling/vasking og oljeinnsmøring kostet oss alt i alt kr. 2300, Prøv selv at sammenlign med et wellnesopphold i Danmark! Kommer man som oss fra Jylland er transporten også overkommelig.

Vi tilbrakte det meste av vår “badetiden” i saunalandet, da vi primært var kommet for naturistopplevelsen. Her var det forskjellige dampbad, saunaer, varmet opp avslapningsrommer, solarium, svømmebasseng med skjønt temperert vann samt ett café/bar. Det utleveres både badekåpe og badehåndklær, noe som gjør at selv nybegynnere eller litt mer generte personer har mulighet for å få naturist- og nakenopplevelsen i sitt helt eget tempo. Det er likevel ikke mulig å bære noen form for badetøy, noe som faktisk er bortvisningsgrunt. Videre er det bare adgang for personer over 16 år, noe som gjør at stemningen er fredelig og svært avslappet. Det var i det hele tatt en utrolig god og avslappet stemning, og tysk bade- og saunakultur påbyr at man også legger stor vekt på det sosiale elementet i opplevelsen.. Det var alle typer mennesker, like fra par i alle aldersgrupper, venninnepar, og også noen få singler.

Booking via mail og betaling via bankoverførsel gikk lett og smertefritt. På hjemmesiden er det mulighet for å kjøpe ferdige pakker alt etter ønske og behov, men erfaringen vår er at en mail med spesifikke ønsker til varighet, hotellstandard og evt. behandlinger godt kan utløse et fordelaktig tilbud. Vi kan derfor bare oppfordre til et par dager i total avslapning, som gjør at man føler seg som født på ny!

———————————
Hjemmeside
Webside
hjemmeside
———————————-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *