Chale Island

Vi ble hentet på vårt hotell og turen gikk nå mot sør til Chale Island. I Mombasa regnet det fremdeles og vi håpet virkelig at været var bedre på øya. Mombasa ligger faktisk på en koralløy med broer mot nord og vest, men skal man til sydkysten må man ta fergen, det tar bare fem minutter, men det er alltid riktig mange som skal med over så det kan ta litt tid før man er der borte på den andre siden. Mens vi holdt i køen fikk vi en artig opplevelse, ved siden av bilen var en pengetransport som sjåføren i bilen bak ved åpenbar ikke hadde sett, ihvertfall kjørte han like inn i den. Både pengetransportens sjåfør og sidemannen strøk ut av bilen med pistolene framme og ut av siden på bilen kom bevæpnete vakter som åpenbar også trodde de var midt i et ran. En artig opplevelse.

Vi nådde endelig over på den andre siden og så var det bare derav, vi kom gjennom feriebyen Diani Ca. 30 KM sør for Mombasa. Diani Beach virker litt mer eksklusiv enn nordkysten. Her er det også liv utenfor hotellene, den liten byen har flere gode restauranter. Nattklubber og underholdning finnes på hotellene, men prøv å besøke strandbaret” 40 Thieves”, her er NIL”, god stemning et kanadisk par vi møtte på Chale. De fortalte også at Dian-is stranden er veldig lekker og noe bedre enn på nordkysten, og så er man stort sett er fri for de påtrengende beach-guttene.

Vi kjørte flere timer og endelig nådde vi fram til en liten båtbrygge hvorfra vi seilte over til Chale. Ved lavvanne kan man faktisk kjøre fra fastlandet over til øya med traktor. Halvdelen av øya er eid av staten mens den andre halvdelen er privateid, og det er her det svært annerledes turistområdet ligger. Denne del består av 35 telt og et hotell med veldig flott rommer og øverst oppe to penthouse leiligheter. Det er ingen biler på øya og langt de fleste kommer med det formålet å slappe fullstendig av på en avsidesliggende øy. Da vi var her bodde det bare 9 mennesker. Alle telt er store med eget bad og toalett. Utenfor hvert telt har man et lite område hvor det er bord og stol, en hengekøye og solstoler. Halvdelen av teltene ligger ut til hodestranden, mens den andre halvdelen har utsikt til det kenyanske fastlandet. Omkring midt på hodestranden ligger resepsjonen og restauranten hvor det blir servert lette retter til lunsj og tre retters meny hver kveld. På den andre siden av resepsjonen ligger litt flere telt og hotellet med svært smakfulle rommer, som alle har en fantastisk utsikt.

Stranden på øya er lekker, men klart best i tørrtiden pga. vind og strømforhold. De ansatte arrangerer gjerne små utflukter, bl.a. snorkeling og en øy-rundtur til fots som vi prøvde. Det tar ca. 1 time å gå rundt om øya alt avhengig om det er høy- eller lavvanne. På den statseide delen av øya er det utelukkende uberørt regnskog hvor det lever en del forskjellige apearter, bl.a. bavianen. Det er ikke mange aktiviteter på Chale Island, men til gjengjeld har man her muligheten for å slappe helt av. Velger man å bo i telt skal man være stilte inn på å leve litt mer primitivt enn man ellers gjør når man er på ferie. Det er bare lys på bestemte tidspunkter om dagen og man kan også være ute for at det blir lukket for vannet. Veien til Chale fra Mombasa flyplass er lang og veiene er mange steder nokså dårlige. Hotellets personale henter normalt gjestene sine i flyplassen og kjører dem tilbake igjen når ferien er slutt.

Adresse til Chale Island: Romantic Hotels Ltd., Chale Island Paradise, P.O. Box 4, Ukunda, Kenya
Telefon:+254-127-2127/2515
Fax:-254-127-3320
E-mail:reservations@chaleislandparadise.com

Etter noen dager på Chale gikk turen atter mot Mombasa hvor vi dagen etter tok flyet til Nairobi og derfra mot Danmark. Safarien er nok en av de største opplevelsene jeg enda har hatt, som er ingen tvil om at det ikke er siste gang jeg drar mot Afrika for å nyte det fantastiske dyrelivet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.