Cayman Islands

Cayman Islands, britisk koloni i Karibia, består av tre flate koralløyer (Grand Cayman, Cayman Brac, Little Cayman), ca. 290 km nordvest for Jamaica og 210 km sør for Cuba; 259 km2 med 45 000 innb. (2006). Hovedstaden: George Town (20 600 innb. 2000) på Grand Cayman.
Natur

Øyene har et behagelig tropisk klima med regntid fra mai til oktober; årlig nedbørmengde er 1500 mm. Ca. en tredjedel er dekket av mangroveskog.
Befolkning

Befolkningen er i hovedsak av europeisk opprinnelse, mens ca. 25 % er av afrikansk opprinnelse. Engelsk er mest utbredt, men spansk blir også benyttet.
Næringsliv

Turisme er en godt utviklet næring, men øyene er fremfor alt velkjente som «skatteparadis». Med over 500 banker i virksomhet og svært gunstige skattelover er Cayman Islands vertsland for en aktiv finansvirksomhet. Levekostnadene er dermed også svært høye.

Internasjonal lufthavn på Grand Cayman; båtforbindelse med Costa Rica, Jamaica og Florida.
Historikk

Oppdaget av Columbus i 1503, men først kolonisert av britene i 1734 som del av kolonien Jamaica. Vedtok å forbli koloni i 1959 og fulgte ikke Jamaica til uavhengighet. Det er lite som tyder på at øyene vil ha uavhengighet fra Storbritannia.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published.